joi, 10 februarie 2011

Sursele mele de inspiratie culinara - 1


Interviul de pe gustos.ro continea la un moment dat o intrebare referitoare la ce surse de inspiratie folosesc. Si cum eu sunt o Varsatoare combinata cu un ascendent Rac, adica un fel de future-in-the-past, iubesc viitorul si trecutul deopotriva, intr-o ciudata combinatie de contrarii care in mine regasesc o armonie crezuta imposibila.
Asadar intr-un serial de cateva episoade o sa va prezint cele cateva surse de inspiratie culinara, din afara netului, la care apelez de cele mai multe ori cand nu am chef de inventat.
M-am tot gandit cum sa prezint aceste carti, si am gasit ca este cel mai bine in ordinea importantei pe care le-o acord eu. Dupa care a venit a doua dilema: da, da' incep cu cele mai dragi sau cu cele mai putin rasfoite? Greu de ales. Cred ca totusi o sa incep cu cele mai dragi mie, ca n-as avea rabdare atata vreme pana sa ajung sa le descriu in ultimul episod.

Cea mai draga imi este o revista, iar nu o carte :) este vorba de o revista Prima din februarie 1991. Contine cateva retete, nu multe, pentru ca nu este o revista culinara ci una feminina, ca sa zic asa, cu de toate: tricoturi, croseturi, horoscop, sfaturi de viata, diverse.


Apoi, cam pe acelasi palier, carnetelele si caietul meu de retete. De fapt pe astea le consult cel mai des si din ele pregatesc multe feluri. Carnetelul care este plin l-am inceput prin liceu. Am adunat in el mai ales retete de prin revistele vremii, almanahuri culinare - ei, bine, da, pe atunci se edita un almanah, Gastronomicus, foarte bogat in continut, desi era o singura tematica :) de prin hartii scrise de parintii mei, si pe care le-am adunat in felul asta intr-un singur loc, si retete de la vecine, rude, prietene de familie si colege de serviciu de la taica'meu.
E o resursa importanta pentru mine, si stiu ca 90% dintre retetele de acolo ies perfect.

Data viitoare, retetarul cel gros si fasciculul de o suta de ani :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).