vineri, 4 februarie 2011

Rulada de piept de curcan


Reteta de la ziua mea. Deci, asadar si prin urmare: 

Un fileu de piept de curcan, 100 g de carne de porc, o felie de paine muiata in lapte dulce, o ceapa, un ou, sare, piper, verdeata, o mana de ciuperci din conserva, un pahar de vin alb sau apa.

Se curata pieptul de curcan de pielite si se taie in 2-3 bucati ca pentru snitele, dar fileurile sa fie mai groase. Mie mi-au iesit 3 fileuri dar am folosit doar doua, mai late. Ingredientele de mai sus sunt pentru un fileu. 
 
Se bate cu ciocanul pana cand se subtiaza si capata o forma cat de cat alungita, ovala. 
Muschiul de porc se da prin masina impreuna cu felia de paine muiata in lapte si cu ciupercile. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt apoi se caleste in ulei. Dupa ce s-a calit se amesteca cu tocatura, apoi se mai adauga un ou intreg, sare, piper, marar si patrunjel tocat. Se face un amestec omogen care se pune peste bucata de piept de curcan. 

 
Se ruleaza strans si se prinde cu scobitori sau se coase cu sfoara. Eu prefer cusutul pentru ca in acest fel nu se desprinde deloc in timpul coacerii.


Se da la cuptor intr-o tava cu putin ulei si apa sau vin alb, acoperita cu folie, la foc potrivit. Dupa 30-40 de minute se scoate folia si se lasa muschiul inca 15-20 de minute sa se rumeneasca frumos pe deasupra. 

Este un aperitiv deosebit de aspectuos si poate fi servit si cu garnitura ca fel principal.

Pofta buna! :)

2 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).