joi, 27 ianuarie 2011

Rulada cu gem de caise

Tot ca avanpremiera la o aniversare am facut saptamana asta o rulada cu gem, sa vad ce-mi iese, si mai ales pentru ca aveam desfacuta o cutie de frisca lichida si nu voiam sa-i arunc continutul dupa cateva zile.

Asadar am avut nevoie de: 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, o lingurita rasa de praf de copt, 400 g gem de caise, 500 ml frisca batuta, sirop din 100 ml apa, 100 ml rom si 5 linguri de zahar.

Am batut albusurile bezea impreuna cu zaharul, 

apoi am adaugat galbenusurile pe rand, mixand la viteza 2 compozitia, 

apoi am adaugat faina si praful de copt mixand la viteza 1. 

Aluatul l-am turnat intr-o tava unsa cu putin ulei si cu hartie de copt pe ea, unsa la randul ei. Am dat la cuptorul electric preincalzit aproximativ 15 de minute la 175 de grade, aprinse ambele rezistente (si de sus si de jos).

Am lasat putin sa se racoreasca in tava apoi am desprins incetisor hartia de copt. Intre timp am facut un sirop de vreo 300 ml din apa, rom si zahar (ar fi trebuit mai mult, dar asta am vazut cand am gustat din prajitura) si am insiropat blatul, apoi am uns cu gem, 

am rulat 

si la urma am ornat cu frisca batuta, obtinuta dintr-un amestec de smantana cu frisca lichida in proportii egale si un plic de intaritor.

S-a mancat rapid, cate doua bucati odata :))




Pofta buna! :)

5 comentarii:

  1. Ce combinatie super.,,,,,O seara minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm, si acum salivez cand imi amintesc ce buna a fost, si abia azi dimineata ce-am papat ultima bucatica :))) O seara placuta si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,

    Numele meu este Adrian si iti scriu in numele site-ului http://www.GatesteInteligent.ro . Ne-ar face placere sa faci parte din echipa de parteneri/blogeri pasionati de arta gatitului. Pentru acest lucru te rugam folosesti formularul de la pagina: http://www.gatesteinteligent.ro/inscrie-blog-gateste-inteligent.html sau trimite-ne mail la adresa office@gatesteinteligent.ro

    pasiunea de a gati!
    Adrian T

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).