marți, 18 ianuarie 2011

Cum se face crema ganache

Marturisesc ca nu am gasit o reteta cu explicatii clare pe unde am cautat eu, ci doar pe youtube am dat de un filmulet din care ma dumiresc ce si cum.

O fi ea "crema prostului" dar mie nu mi-a iesit acum cateva zile, cand am vrut sa fac mascote. Nu am stiut ca trebuie lasata la frigider inainte de a fi batuta si nici nu am stiut ca nu se pune ciocolata pe foc, ci doar frisca.
In mod normal cantitatile sunt egale, cata frisca lichida, tot atata ciocolata amaruie minim 55 % cacao (desi pe forumuri am vazut ca fetele zic ca le iese si cu ciocolata obisnuita). La urma se poate pune putina miere - in filmulet, 2 lingurite. Se face cu o zi inainte de a fi folosita.

Dar mai bine sa va dau filmuletul:

2 comentarii:

 1. Canache se face in Proprtie 1/1.
  Merge si Chocolatä normalä.Important este sä nu fierbi Frisca.
  Eu am mai multe Methode . Cind fac mai putinä amsetec amnindouä Ingrediente si le incälzesc pe Aburi. Frec bine din cind in cind si cind este foarte cald da nu fierbinte si este foarte bine omogenizait iau de pe Foc.
  Important la Canache este cä ii trebui ecel putin 12 Ceasuri sä stea in Frigider. Altfel mergi Pericol sä nu batä...
  Alt Punct este cä este bine sä nu iasä afarä Furculitele alea de la Mixer afarä, adicä sä nu bage prea mult Aer inäuntru.

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc pentru detalii, sunt bine venite, peste cateva zile am de facut o prajitura. Voi tine cont de sfaturile tale.

  RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).