luni, 3 ianuarie 2011

Aperitiv de hribi (Masa de Revelion 2011)


Se face mai intai un aluat de paine din 300 g de faina, la care se adauga 2 oua, o lingura buna de unt si lapte in loc de apa. Se lasa la dospit cel putin 30 de minute. 

Din 400 de grame de hribi conservati pentru iarna, se face un amestec ca aici cu ceapa prajita si verdeata, 1-2 oua, piper, sare si un morcov ras pe razatoarea mare. 
Dupa ce aluatul a crescut, se intinde o singura foaie si se unge cu amestecul de hribi. 

Apoi se ruleaza strans

si se pune intr-o tava de cozonac unsa cu ulei, care merge la cuptorul incalzit aproximativ o ora la foc potrivit. Pe deasupra rulada astfel obtinuta se unge cu ou batut inainte de a o pune in cuptor.

Cand este gata, se scoate pe o planseta din lemn si se lasa sa se raceasca.

La masa se taie felii si se pun pe un platou. 

Nu este cine stie ce grozavie, dar e bun. Dupa gustul meu ar fi si mai bun cu niste arome mai tarisoare, dar taica'meu este foarte traditionalist in aceasta privinta, adica in afara de piper si marar sau patrunjel extrem de rar mai foloseste si altceva la mancaruri.
Vreau sa va mai spun ca a luat reteta dintr-o revista de integrame, reteta care nu continea deloc cantitatea de lichid care este necesara la aluat :)) 

Maine, salata de ton, asa cum am facut-o eu de Revelion. Sau poate chiar in seara asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).