luni, 6 decembrie 2010

Placinta cu mere, de post


Pentru foietaj: 3 cani de faina, 1 pachet de margarina, 2 linguri de ulei, o lingura de otet, un praf de sare, apa rece.
Umplutura: 1 kg de mere, scortisoara rasa, 5 linguri de zahar.

Margarina se amesteca cu o cana de faina. Din celelalte 2 cani de faina si apa se face un aluat tarisor la care se adauga otetul, uleiul si sarea. Se framanta bine si se face foaie groasa de un deget. Aluatul cu margarina, se intinde peste aceasta foaie, apoi totul se ruleaza si se da la rece cateva ore, apoi se taie in 2 parti egale si se fac fiecare foaie. Una din foi se pune pe fundul unei tavi, eventual unse cu putin ulei, dar aluatul are destula margarina, de obicei nu este nevoie sa fie unsa tava.

Deasupra se pun merele curatate, date prin razatoare si trase cu scortisoara in putin ulei, iar peste mere se presara 5 linguri de zahar tos. Se acopera totul cu a doua foaie si se da la cuptor la foc potrivit 45-50 de minute. Cand este gata se lasa sa se raceasca in tava, se dezlipesc marginile, apoi se portioneaza, se pudreaza si se servesc, atat calde cat si reci.


Si reteta:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).