sâmbătă, 11 decembrie 2010

Musaca 2 in 1


Am numit-o asa pentru ca voiam sa fac doua portii de musaca, una de cartofi si una de vinete, dar am constatat ca nu-mi ajunge carnea decat pentru o portie si le-am combinat.

Asadar: 700 g carne de vita fara os, 2 oua, 4-5 cartofi, 1-2 vinete, 2 cepe mari, un morcov, 2 rosii, sare, piper, ulei, patrunjel verde tocat; sosul: smantana, 1 ou, lapte sau apa, cascaval ras, ketchup. 



Carnea se portioneaza si se da prin masina.


Ceapa se curasta, se spala si se taie rondele. Se inabuseste in ulei apoi se da prin masina de tocat impreuna cu morcovul curatat si spalat.




Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Vinetele se spala si se taie rondele. Apoi se trag in ulei pana se rumenesc.




Carnea se amesteca cu doua oua intregi, patrunjel tocat, sare, piper.



Apoi se pune un rand de cartofi pe fundul tigaii


Se acopera cu jumatate din carne.


Se pune un rand de rondele de vinete si unul de rosii taiate tot rondele. Daca raman spatii, le umpleti cu cartofi.


Se pune restul de carne


apoi se aranjeaza deasuopra un rand de cartofi mai rumeniti si se face un sos din oul batut cu smantana si putin lapte, cu sare sau Delikat, daca mai trebuie.


Se da la cuptor la foc potrivit aproximativ o ora sau mai mult, daca va place musacaua scazuta bine (eu prefer cu zeama).


Vedere in sectiune:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).