vineri, 26 noiembrie 2010

Pui cu sos italian


De fapt puiul este numai pretextul ca sa va dau reteta de sos italian :)

Ingrediente:

Carnea: piept de pui, condimente, ulei, apa, sare.
Sosul italian, pt fiecare portie: o ceapa mica, 2-3 catei de usturoi, 100 g ciuperci, patrunjel verde, 100 ml vin alb, sare, piper, o lingurita de ulei de masline, 50 g unt, maioneza.


Pieptul de pui se spala, se unge cu ulei, se sareaza si se condimenteaza apoi se da o ora la cuptor la foc potrivit spre iute, adaugand un pahar de apa in tava (asta fragezeste carnea, nu o usuca).


Sosul italian se prepara astfel: ciupercile se spala si se taia marunt. La fel se procedeaza cu ceapa si usturoiul.


Se pun intr-un vas impreuna cu o mana de patrunjel verde tocat si vinul alb, sa fiarba 20 de minute pe foc moale. Este mai bine sa puneti capacul pe tigaie pentru ca vinul scade destul de repede si nu trebuie inlocuit cu apa.


Dupa cele 20 de minute de fierbere, se ia de pe foc si se adauga o lingurita de ulei de masline, sare si piper dupa gust (mie nu-mi place gustul acestui ulei, de aceea am folosit de floarea soarelui). Inainte de a se servi se amesteca o bucatica de unt si putina maioneza pentru a lega sosul.



Se foloseste la preparate din carne de pasare sau peste.



Si reteta :)















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).