sâmbătă, 18 septembrie 2010

Tort de nuci 1

Blat: 8 oua, 13 linguri de nuci macinate, 13 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 1 plic de praf de copt.

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul cu telul. Se bat albusurile bezea si se incorporeaza usor mixtura de galbenuse, faina, nucile si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se pune compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cam 40 de minute la foc potrivit. Cand e gata - trebuie sa fie maroniu blatul - se scoate pe un fund din lemn si dupa ce se raceste se taie in 3.

Crema: 2 pachete de unt se freaca cu 300 g de zahar pudra pana se face spuma. Apoi se pun la foc 3 linguri de faina cu 100-150 ml apa amestecand continuu pana se ingroasa compozitia si nu mai are cololoase. Dupa ce se raceste, se incorporeaza in untul frecat cu zahar, usor, amestecand in acelasi sens, ca la maioneza. Cu aceasta crema se umple tortul, care se orneaza pe deasupra tot cu crema in care se pun bucati de nuca taiata marunt,  sau zahar pudra si ciocolata rasa, sau cu glazura de ciocolata.

*Sfat: inainte de a face crema de unt, frecati untul cu o furculita in castron pana cand iese apa din el. 


2 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).