duminică, 19 septembrie 2010

Salam de biscuiti

100 g unt, 400 g ciocolata neagra, 50 g zahar, o lingurita rasa de praf de scortisoara, 200 g biscuiti simpli sau dulci rupti in bucati, 100 g miez de nuca intreg sau bucati de nuca de cocos, cocos maruntit pentru decor sau zahar pudra.

Se topeste untul, zaharul si ciocolata la bain marie (ingredientele puse intr-un vas, pus la randul sau in alt vas cu apa care fierbe la foc mic pe aragaz) timp de 2-3 minute, sau la microunde la o temperatura medie. Dupa ce se mai racoreste putin, se incorporeaza scortisoara, biscuitii rupti si miezul de nuca sau bucăţelele de nuca de cocos. 

Amestecul se toarna intr-o tava de chec tapetata cu folie de aluminiu din care o parte se lasa mai lunga pentru a acoperi amestecul si pe partea de sus. 

Se da la frigider timp de cel putin 2-3 ore sa se intareasca. Atunci cand se serveste, se scoate din folie pe un platou, se orneaza cu zahar pudra sau cu nuca de cocos rasa si se taie felii. Se poate servi alaturi de inghetata sau fructe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).