miercuri, 6 septembrie 2017

Perdelele din camera copilului. 4 criterii de urmat



Perdelele din camera copilului. 4 criterii de urmat


În decorarea unei camere trebuie ţinut cont în afară de mobilier, covor şi văruială, de perdele şi draperii. Poate că nu întotdeauna sunt la modă, dar moda trece, perdelele rămân, ca să zic aşa. Multora dintre noi ni se par foarte utile, mai mult decât frumoase. Nu mi-aş imagina un dormitor, de exemplu, cu geamurile goale şi parcă altfel îmbracă perdeaua o cameră, decât dacă ar avea jaluzele verticale sau n-ar avea nimic peste ferestre.

În funcţie de destinaţia încăperii, este bine să ţinem seama de anumite caracteristici ale perdelelor, aşa numitele curtains for nursery în engleză.

Pentru camera copilului, mai ales, ele trebuie să îndeplinească unele criterii, şi anume:

1. Culoarea - trebuie să fie în ton cu nuanţa aleasă pentru restul decorațiunilor camerei, cu varul de pe pereţi sau cu nuanța predominantă a tapiseriei ori a culorii mobilei şi a covorului. Dacă nu se poate, atunci o nuanţă neutră, precum bej sau alb, ori chiar o perdea mai închisă la culoare sunt foarte potrivite, aceasta din urmă pentru că un bebeluş trebuie să doarmă mult.

2. Materialul - perdeaua are rolul de a nu lăsa să pătrundă în interior prea mult praf sau prea multă lumină. Pentru camera copilului este perfectă o perdea din bumbac sau mătase.

Perdelele din camera copilului. 4 criterii de urmat

3. Lungimea - este mai nimerit să luaţi perdele scurte decât lungi până la podea. Copilul dv. va creşte şi va începe să tragă de perdele şi draperii dacă ajunge cu mânuţele la ele. O perdea scurtă cât geamul vă scuteşte de griji şi nu periclitează cu nimic copilaşul dv. Excepție fac geamurile lungi până jos, pe care trebuie să le acoperiți corespunzător.

4. Imprimeul - este un lucru mai puţin important decât restul criteriilor de luat în seamă, dar nu de neglijat. Imprimeul perdelelor pentru camera copilului va fi unul vesel, copilăresc, cu personaje din desene animate sau cu flori.

Perdelele din camera copilului. 4 criterii de urmat

Pentru că vreţi tot ce-i mai bun pentru copilul dv. puteţi lua în considerare nişte modele de perdele şi draperii de pe site-ul highendcurtain.com. Aici găsiţi o mare varietate de produse speciale pentru camera copilului, din care măcar va puteţi inspira.

fotografiile aparțin site-ului highendcurtain.com


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!





15 comentarii:

  1. cam dificil cand este vorba de copii,amenajari,perdele,copii sunt ingerasi ce merita tot ce e mai bun,mai frumos,mai atractiv si intr-adevar trebuie sa existe o armonie de culori cand alegem.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru sfaturi. O sa le iau si eu in considerare, mai ales ca urmeaza sa ne apucam si noi de luat perdele :)) nici nu vreau sa ma gandesc cat o sa stau sa ma hotarasc!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E vorba despre perdelele din camera copilului, ai deja un bebe? :)

      Ștergere
  3. Foarte bunse sfaturile, mai ales ca urmeaza sa decoram si noi camera copilului. Vrem niste perdele potrivite varstei lui. Modelele aratate de tine sunt tare dragute.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand era fiica mea mica, am ales perdea si draperii specifice copiilor, scurte pana in dreptul caloriferului. Acum e mare si are perdele si draperii (are doua geamuri in camera) elegante, nuante neutre cum a vrut ea, lungi pana la pamant.
    Bune recomandari ai facut. Pertinente as zice eu! Multi parinti fac greseli elementare si apoi se mira cum de cade perdeaua in capul copilului ori cand gasesc ceva...taiat :D

    RăspundețiȘtergere
  5. simpatice, noi chiar avem acum o mare dragoste pentru dinozauri :)... mi-ar placea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu aș alege acel tip de perdele pe care cei mici pot colora si desena.

    RăspundețiȘtergere
  7. Noi am amenajat camera copiilor putin mai tarziu decat restul apartamentului...asa incat perdelele le-am ales impreuna cu fiica cea mare. Sunt scurte, pana la nivelul geamului si imprimate cu personaje din desenele animate!

    RăspundețiȘtergere
  8. Noi n am avut niciodata perdea la baie, ma face sa ma simt claustrofoba.

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesante alegeri! Eu prefer lumina multa in camera, deci perdelele mele sunt aproape in toate camerele aproape transparente! :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar ieri discutam cu o cumnata despre perdele, articolul tau a venit la fix. O sa-i dau sa citeasca postarea ta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Vai, mor de inima cand vad cate modele sunt si cate criterii sunt de urmat atunci cand vrei sa alegi perdelele si draperiile pentru casa ta.
    Eu stiu toate aceste lucruri si m-am ghidat dupa ele, insa sotul meu avea un singur tel, sa fie frumoase, pe placul lui.

    Compromis! Am luat ceva ce parca ne place amandurora! :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Ceva colorat m-ar tenta si pe mine pentru viitoarea camera a copilului!

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi plac mult propunerile tale si camerele prezentate. camera copilului a fost amenajata de mine in proportie de 80% si mi-a facut o deosebita placere sa aleg toate decoratiunile

    RăspundețiȘtergere
  14. As i vrut sa se fi gasit si acum cativa ani astfel de paleta de oferte de perdele si draperii pentru decorarea camerei unui copil, insa nu erau.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).