vineri, 28 octombrie 2016

Cotlet la gratar cu sos de ciuperci


Cotlet la gratar cu sos de ciuperci

Reţeta de faţă este un pretext, mai mult, pentru a va prezenta un sos de ciuperci cu unt, lapte şi smântână, care se pretează atât la a rămâne un sos, dar și la a deveni o garnitură la o friptură la grătar, sau de care vă place dumneavoastră.

Cotlet la gratar cu sos de ciuperci
Sosul acesta l-am preparat aşa:
- mai întâi am fiert timp de 10 minute, în apă, ciupercile dintr-o jumătate de conservă mare de ciuperci tăiate.
- apoi am tăiat julien o ceapă, şi fideluță un ardei gras galben.
- am pus la topit într-o tigaie o lingură plină de unt, am sotat în unt ceapa, apoi am adăugat ardeiul şi ciupercile scoase cu spumiera din apa în care au fiert. Am lăsat să fiarbă doar câteva minute apoi am adăugat lapte, 200 ml, şi două linguri pline de smântână. Am omogenizat şi iarăşi am lăsat să fiarbă puţin pe foc mic. Dacă doriţi sosul mai gros, adăugaţi mai puţin lapte.

La urmă se dă sare şi piper, plus o mână de pătrunjel verde tocat.

Cotlet la gratar cu sos de ciuperci

Se serveşte cald. Din cantităţile specificate mie mi-au ieşit aproximativ 700 ml de sos de ciuperci cu unt, lapte şi smântână și l-am folosit la o masă unde s-a servit cotlet la grătar cu piure și, opțional, castraveți murați. Se potriveşte atât la carnea de porc cât şi la aceea de pui.

Poftă bună! :)

Cotlet la gratar cu sos de ciuperci



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!






2 comentarii:

  1. Cu siguranta este un sos delicios, pe care il poti folosi la fripturi sau un gratar bun !!!Si sunt absolut sigura ca va fi un deliciu si alaturi de carnea de strut !
    Un adevarat rasfat de duminica...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La carnea de strut deja am altceva, sa zicem la fel de exotic, oarecum :))

      Dar sosul asta de ciuperci a iesit asa de bun, din greseala cred. A doua zi mi-am mai facut o portie si toata saptamana am mancat din ea pana s-a terminat :D

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).