duminică, 28 august 2016

Weekend cu spor - parada lunii august




Şi a venit şi provocarea weekend cu spor pe luna august. În calitate de gazdă am propus trei teme, şi anume: reţete internaţionale, salate şi felul doi, astfel încât să acopere orice tip de mâncare, fie el aperitiv sau desert, băutură sau fel principal, românesc sau inspirat de pe alte meleaguri.

Au răspuns provocării următoarele culinărese, cărora cu acest prilej le transmit toată preţuirea mea şi mulţumiri pentru că au participat şi în această lună la prima mea provocare găzduită pe blogul cu reţete vechi şi noi:

Sidonia Toncean a fost prima care a spart gheaţa cu o friptură de porc cu cartofi la cuptor şi sos de ciuperci, la prima reţetă iar la următoarele două a pregătit fasole verde cu pulpe de pui şi mazăre cu pulpe de pui. Să tot mănânci aşa bunătăţi cum a bucătărit Sidy!

Weekend cu spor - parada lunii augustWeekend cu spor - parada lunii august
Weekend cu spor - parada lunii august

Apoi a venit şi Iancu Lubita cu o reţetă de muşchi de porc la cuptor cu cartofi şi sos de ciuperci. Întâmplarea a făcut ca şi ea să fi ales aceeaşi reţetă ca şi Sidy, însă asta probabil datorită faptului că este o mâncare delicioasă, o reţetă de restaurant, care se potrivește perfect atât pe o masă de familie cât şi pe una mai festivă.Totuși Lulu a adăugat niște cârnăciori înveliți în mușchiul de porc, așa, drept aport personal. Ceea ce cu siguranță nu e rău deloc!

Weekend cu spor - parada lunii august

Următoarea culinăreasă, Monica Horoiu, a ales să pregătească o salată de ardei copţi, dat fiind că e sfârşitul verii şi lumea mai coace ardei şi pentru zacuscă, nu doar de plăcerea unei salate gustoase. Chiar dacă eu nu asezonez salata asta cu usturoi, ea a îmbogăţit gustul şi savoarea ei.

Weekend cu spor - parada lunii august

A patra în această paradă a venit Elena Bite cu o excelentă pepperonată cu piept de pui şi cu fotografii de zile mari dar şi cu un pilaf grecesc, amândouă mâncărurile numai bune de făcut vara.

Weekend cu spor - parada lunii august Weekend cu spor - parada lunii august










În ultimul weekend, ultima rețetă dar nu cea de pe urmă, a sosit şi un excelent ostropel de porc - adică una dintre cele mai căutate reţete de pe blogul meu - gătit de Ştefania Anastasiu, iniţiatoarea acestei provocări de weekend-uri culinare.

Weekend cu spor - parada lunii august


În perioada de grație până la sfârșitul acestei luni a mai venit cu o rețetă participantă la provocare Margareta Cismasiu, care a gătit o super-gustoasă și hiper-calorică tavă cu cartofi țărănești cu cabanos și parmezan. Dar vorba ei, din când în când o porție din așa ceva, merită toată lumea, nu?

Weekend cu spor - parada lunii august


Apoi Laura Maria Din a pregătit și ea o foarte aromată plăcintă englezească cu mere, rețetă excelentă pe care n-am mai făcut-o de mult și de care Laura mi-a amintit că există.

Weekend cu spor - parada lunii august

Pentru fetele care au participat la provocarea de luna aceasta, un mare mulţumesc şi o prăjitură Pădurea Neagră cu cremă mascarpone și vișine din vișinată, a cărei reţetă va fi postată în cursul săptămânii viitoare.

Poftă bună, fetelor, şi la cât mai multe weekend-uri cu spor!

Weekend cu spor - parada lunii august



10 comentarii:

  1. O parada colorata si gustoasa :) Multumim pentru gazduire, Oana! :)

    PS. Alesesem si eu fasolea verde cu carne de pui :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, Elena! Nu ma mir ca si tu ai ales o reteta aleasa deja de altcineva... :))) e o ciudatenie in viata mea, multe lucruri mi s-au intamplat de doua ori, exact la fel... asa ca m-am mirat ca numai Lubita a facut o reteta la fel cu Sidy, asteptam si altele :D deci mai fusese o dublura din asta, dar te-ai resetat!

      Ștergere
    2. Da, m-am resetat pentru ca nu stiam cat reusesc sa gatesc si voiam sa fac neaparat ceva din bucataria internationala. Imi pare rau ca nu am reusit cu pieptul de pui in stil asiatic... De fapt.... l-am facut, dar in ultimul moment mi-am dat seama ca nu am toate ingredientele pentru sos si.... s-a papat asa, repejor chiar....

      Ștergere
    3. Nu e nimic, Elena, oricum, mie puiul acela nu mi-a placut deloc, era amar din cauza sosului de soia, probabil trebuia sa pun foarte putin. Si acum mai am sticla aia, n-am mai folosit sosul acela niciodata :)))

      Ștergere
  2. Hmmmm...o parada tare, tare gustoasa si...da, intr-adevar foarte colorata !
    Oana draga meritul este al tau pentru ca ai facut niste mancaruri foarte, foarte bune si aratoase !
    Felicitari si mult succes si la alte parade !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Sidy si te mai astept si la o viitoare provocare blogosferica! Si reverente pt ca ai gatit 3 retete, ca sa nu te dezminti! :)

      O saptamana linistita, fetelor!

      Ștergere
  3. O parada minunata,multumim Oana de gazduire!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc si eu pentru participare, nu ma asteptam sa am asa un succes!

      Ștergere
  4. Mi-ai facut o pofta de ardei copti de numai numai. chiar ar merge si cu mazarea aceea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merge cu aproape orice, salata de ardei copti :) chiar si asa, cu paine, dar nu tine de foame.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).