marți, 26 iulie 2016

Salata greceasca cu piept de pui

Salata greceasca cu piept de pui

De fapt, este o salată grecească cu piept de pui şi sos ţaţiki. E săţioasă, uşoară, perfectă pentru zilele de vară în care după un picnic la pădure aţi rămas cu ceva friptură la grătar din piept de pui neconsumată. E o salată banală, la prima vedere, la care de regulă domnii strâmbă din nas, dar doamnele o preţuiesc pentru aportul redus de calorii, pentru că nu are chimicale, ci doar produce naturale. Sau aproape naturale, dacă sosul ţaţiki e făcut cu iaurt de market. Da' cine stă la aragaz pentru că domnii preferă fripturile? Cine are chef de bucătărit pe timp de vară, poate s-o facă, eu îmi pun grătarul în funcţie o dată pe săptămână, frig câteva bucăţi bune de piept de pui şi zilnic "construiesc" fel de fel de salate.

Salata grecească precum ştiţi, conţine o roşie mare feliată, un castravete de grădină tăiat rondele apoi jumătăţi sau sferturi, o jumătate de ardei gras fin feliat, cca 100 g brânză feta tăiată cubuleţe, câteva măsline, puţină ceapă dacă doriţi, sare, un strop de ulei de măsline, iarăşi dacă doriţi, o lingură plină de sos ţaţiki (iaurt grecesc+castraveţi tăiaţi fin+ulei+usturoi mărunţit, sare). La această salată grecească clasică se adaugă pieptul de pui fript tăiat cubuleţe, cam 100 g. Totul se asezonează cu câteva fire de oregano.

Eu ulei n-am pus deloc, şi nici sare, pentru că sodiul prea mult nu e sănătos, că reţine apa în organism. Dar o porţie de 250 g din aşa ceva poate să constituie o masă de prânz şi are cca 350 de calorii, deci putem mânca şi o felie de pâine, ori o bucată de foccacia pe lângă salata asta, ca să ne ţină până la masa următoare.

Salata greceasca cu piept de pui


Poftă bună! :)



5 comentarii:

  1. O salata delicioasa de sezon, pe care familia mea o apreciaza foarte mult.
    Sa nu rizi de mine dar eu doar le fac. Nu pot manca asa salata, doar daca tai separat fiecare leguma si orice alt ingredient si nu le amestec ...fiecare cu colivia lui.
    Ai gasit oregano verde ? Eu nu am reusit inca...
    Te tzuc cu drag, fata scumpa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar ca e o ciudatenie, :)) n-am mai auzit sa nu manance cineva o banala salata de rosii cu ardei si castraveti - ca de fapt, asta este, in varianta moderna, imbunatatita - cu ingredientele amestecate.

      Oregano verde? E din pliculet, e uscat, nu e verde. La mine pe ecran nu se vede verde, ci kaki, mai mult spre maroniu.

      Te pup si eu, Sidy!

      Ștergere
    2. Sunt o ciudata Oana draga !
      Cred ca a mea "colivie" e cam plina...

      Ștergere
    3. Nu te considera o ciudata pentru ca ai o preferinta pentru salata cu ingredientele pregatite separat. Preferinta este mai rara, nu inseamna ca tu esti o ciudata din aceasta cauza.

      Te asigur ca altii au mai multe colivii, pline toate si pasarele din ele ciripesc in acelasi timp ;) :D

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).