duminică, 21 iunie 2015

Evaluare masa restaurant. Ceahlaul, din Piatra Neamt

Evaluare masa restaurant. Ceahlaul, din Piatra Neamt
Am avut un eveniment (un parastas de un an pt taică-meu, fie-i țărâna ușoară!) la care au participat 26 de persoane din 30. Alesesem restaurantul hotelului Ceahlău din Piatra Neamț, clasificat cu 3 stele.
Mai înainte am stabilit meniul. Fiind post cu dezlegare la pește, aveau o combinație de aperitive cam sărăcuță după părerea mea (două feluri de pește pe o frunză de salată și un strop de icre pe o jumătate de felie de lămâie), de aceea am cumpărat eu roșii, ardei, brânză Tofu și chifteluțe de post ca să fie cât de cât ceva pe farfuria aceea. Ciorba a fost la alegere dintre 3 ciorbe de post și am preferat-o pe aceea de fasole. La felul principal mi s-a propus doar șalău cu mămăliguță. Am acceptat deși nu mi s-a spus ce fel de preparat era:fript, grill, prăjit în ulei, saramură? Drept e că nici eu n-am întrebat, imaginându-mi o bucată de pește prăjită în ulei cu mămăliguță și cu mujdei. Dar a fost un șalău pane cu ceva sos, foarte bun de altfel.

Ca de obicei la astfel de evenimente, am adus de acasă băutura (Angelli, țuică și vin), sucurile și apa minerală, apoi fursecuri, salatini, alune, colivă, cozonac, fructe (mere, portocale, banane), și - lucru pe care nu l-am mai auzit la un restaurant până acum - mi s-a spus să cumpăr pâinea pt că la ei costă 1 leu de persoană și ies mai ieftin așa. Deci, am adus de acasă 11 pâini feliate, albe. Am cumpărat și 20 caserole pentru porțiile celor care nu au venit (credeam că vor fi 10 lipsă, dar s-au adunat alții mai puțin invitați :) ) deși restaurantul avea caserole, inclusiv pentru ciorbă, dar persoana de contact dintre mine și cei de la restaurant m-a pus să le cumpăr. Plus cafea și zahăr, cumpărate tot de mine.

Costurile: 30 de lei de persoană meniul de la restaurant (fără pâine) = 900 lei, 10 lei ardeiul iute de la restaurant, 100 lei bacșiș (l-am dat că am vrut eu), 100 de lei celor 2 nepoate care m-au ajutat la cărat sacoșele la restaurant, cca 400 lei restul cumpărăturilor, vinul și țuica bonus din rezerva familiei, 250 de lei prinosul și restul celor trebuincioase la biserică inclusiv 10 pachete de dat la cimitir cu conservă de peste, conservă de pate vegetal, măr, colăcel, lumânare, cozonac. Serviciul religios, 50 la dascăl, 100 la preot = 150 lei. Total = 1910 lei

Plusuri: - servirea
- aranjamentul pe farfurie
- amabilitatea personalului
- aranjamentul de pe mese
- curățenia
- gustul și cantitatea mâncării la ciorbă și felul principal

Minusuri: - aperitivele oferite de restaurant, prea puțin consistente (o lingură de pește bucăți, un rondel de pește gen salată cu oțet, un vârf de linguriță de icre, exact cât să pui pe o îmbucătură de pâine).
- pâinea de la masa noastră, cel puțin, nu era cea cumpărată de noi, ci aveam diverse felii de forme și mărimi diferite, de pâine albă, veche, uscată și neagră. Lucru foarte anormal din moment ce ne-au pus să aducem pâinea de acasă. Firesc era să fie la masă pâinea adusă de mine, nu rămasă de o zi în urmă de la alții.
- cei 10 lei de la ardeiul iute. A fost adusă o farfurie cu ardei iuți din care n-a mâncat nimeni pt că toată lumea terminase deja de mâncat ciorba. Dar n-avea rost să mă țigănesc pt zece lei.
- nu mi s-a dat factură sau chitanță pe suma plătită. Deloc.


În încheiere vreau să precizez că am mai fost la banchete și la masă la acest restaurant și per total totul a fost foarte bine. În cazul de față am evaluat un eveniment singular, organizat de mine, văzut din perspectiva mea și nu constituie o evaluare generală a restaurantului Ceahlău.

Evaluare masa restaurant. Ceahlaul, din Piatra Neamt



3 comentarii:

  1. Oana draga...sti tu vorba aceea : romanul din greseli invata ! Va fi invatatura de minte...dar eu daca eram in locul tau , le ceream sa-mi shimbe painea uscata, cu cea adusa de mine !
    Iar faptul ca nu ai primit NICI o chitanta, este inadmisibil !!!
    Trebuia sa o ceri !!! La suma cheltuita.....Dumnezeu sa-l odihneasca pe cel plecat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am vrut sa fac galagie la un eveniment de acest gen, dar i-am aratat painea nepoatei mele care a vorbit cu cei de la restaurant (pe care-i cunoaste bine) si am ramas surprinsa ca ea a considerat normal sa nu fie pe masa painea cumparata de noi doua din market, cica pt ca ei asa fac!!!??!!!! Cand am intrebat-o daca ii convine sa aduca paine proaspata si sa i se dea sa manance paine uscata, n-a mai zis nimic si a lasat ochii in jos. Celalalt cos de pe masa, avea paine buna. Nu inteleg cum de tocmai al meu si al preotului s-a nimerit cu adunaturi si resturi de pe la alte mese.

      Dupa ce am platit, chelnerita care venise sa faca totalul, s-a dus in bucatarie si am crezut ca revine cu factura, dar ti-ai gasit! Dusa a fost...

      Dumnezeu sa-l ierte pe taica-meu!

      Ștergere
    2. P.S. vreau sa zic ca nici la masa de inmormantare si la cea de 40 de zile, pe care le-am facut la un alt restaurant - o sa-i fac evaluarea in zilele urmatoare - tot asa, nu tin minte sa fi primit factura sau chitanta, nici macar de mana, ba era sa pierd si avansul de 2 milioane dat la 40 de zile, pt ca in durerea care era foarte apropiata am uitat ca l-am dat, iar sefa restaurantului s-a facut ca ploua desi stia de acei bani. Am revenit a doua zi si i-am spus ca nu plec de la masa la care ma asezasem pana nu-mi da banii inapoi (pretindea ca nu are, desi avusese o nunta in noaptea aceea). Cand a vazut asa, s-a cautat prin sertare si mi i-a adus...

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).