vineri, 28 noiembrie 2014

"Buzunare" de pui cu crema de branza


Păstrasem de mult prin folderele calculatorului meu o poză cu niște bucățele de pui umplut. Poza era de pe net, dar îmi plăcuse cum arăta și copiasem și rețeta, în engleză. Dar n-am apucat s-o fac, sau poate că și uitasem de ea, până de curând.

"Buzunare" de pui cu crema de branza

Așa că având mai multe bucăți de piept de pui prin congelator le-am decongelat, apoi am bătut carnea fără să o rup în mai multe fâșii, am pus pe fiecare bucată de piept de pui câțiva stropi de zeamă de lămâie, sare și piper, și am lăsat să se odihnească 10 minute carnea. După asta am pus câte o linguriță de cremă de brânză cu mărar, direct de la frigider, pe fiecare bucată de pui și am împăturit carnea ca pe un plic. Crema de brânză nu trebuie să fie în cantitate mare, pt că altfel la prăjit se desface totul și nu vă ies "buzunarele" așa cum trebuie.  Rulourile astfel obținute se dau prin ou cu făină apoi prin pesmet sau chiar prin fulgi de porumb și se prăjesc la foc mai iute, pentru că trebuie să prindă crustă rapid, ca să nu se desfacă "buzunarele" și să nu curgă din ele crema de brânză. Când sunt gata se pun pe hârtie absorbantă.

Se servesc calde, cu orice garnitură doriți și cu salată de sezon.

Cantitățile sunt astfel: 3 bucăți mari de piept de pui (rezultă 6 buzunare), 100 g brânză de vaci bine scursă, 1 lingură de smântână fără zer, o linguriță de unt, sare, mărar, 1 ou, 2-3 linguri de făină, pesmet sau fulgi de porumb, ulei pentru prăjit.

Crema de brânză se face amestecând și omogenizând brânza de vaci cu untul și smântâna, apoi asezonând-o cu mărar bine tocat și cu sare după gust.

Poftă bună!

"Buzunare" de pui cu crema de branza





5 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).