vineri, 17 octombrie 2014

Placinta cu ghebe


Placinta cu ghebe


E sezonul ghebelor și chiar dacă nu aveți de unde le procura, puteți coace o plăcintă cu ciuperci champignon în loc de ghebe.

Eu am făcut-o așa: un pachet de foi de plăcintă, 200g de carne tocată amestec, 250 g ghebe date prin mașină, o ceapă, un morcov mic, 2 ouă, sare, piper, condimente, mac pentru decor, pătrunjel și mărar tocat.

Placinta cu ghebe


Carnea tocată am amestecat-o cu ghebele date prin sita mare de la mașina de tocat, apoi am amestecat totul cu ceapa tăiată mărunt și înăbușită în ulei. Am adaugat ouăle după ce amestecul s-a mai răcit (de la ceapa călită care era fierbinte când am pus-o în castron) și am omogenizat compoziția.Verdeața tocată, sarea și piperul și cca o lingură de morcov ras pe răzătoarea mică le-am adăugat la urmă. Totul se amestecă bine și se mai adaugă puțin ulei daca este necesar.

O foaie de plăcintă se pune într-o tavă care merge la cuptor, pe hârtie de copt, apoi se întinde peste ea compoziția de carne și ciuperci tocate, iar pe deasupra se pune a doua foaie care se înțeapă cu furculița din loc în loc. Pe deasupra se presară semințe de mac. Se dă tava la cuptor la foc mediu cca 30 de minute până când foaia de deasupra este ușor rumenă și se simte în bucătărie miros de plăcintă copată.

Se scoate tava, se lasă să se răcorească apoi se porționează. Se servește ca aperitiv.
Poftă bună!

Placinta cu ghebe





2 comentarii:

  1. Si eu eram fan placinta cu ciuperci, din pacate acum am renuntat si la ele, dar mai ales la carne.
    Arata apetisant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este ceva rau sa renunti la carne. Dar nu am inteles de ce si la ciuperci, care sunt produse vegetariene. In fine, alegerea e a fiecaruia.

      Mie placinta asta mi-a placut! :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).