vineri, 29 august 2014

Saratele, varianta 2

Saratele, varianta 2


O porție de sărățele am făcut mai demult, știind că una dintre prietenele noastre de familie le preferă.
Însă chinul l-a reprezentat formarea acestora. În loc să le fac clasic, întinzând foaie și decupând sărățelele cu un cuțit, le-am pus cu poșul direct în tavă. De frumoase au ieșit foarte frumoase, dar nu vreți să știți cam ce febră musculară am făcut de la atâta împins aluatul prin seringa de plastic :)

Așadar, ingredientele au fost așa:
- 2 ouă întregi,
- 250 g smântână de la piață,
- un pachet de margarină
- 2 linguri de untură de porc (sau de unt, dacă nu aveți untură)
- 250 g cașcaval ras mărunt
- 25 g drojdie
- 2 lingurițe de sare
- chimen
- făină cât cuprinde pt un aluat bun de întins (cca 350-400 g)
- un ou pt uns pe deasupra

Am frământat un aluat din toate ingredientele, mai puțin chimenul, pe care l-am pus la urmă, și l-am lăsat să se odihnească cca 30 de minute. Nu va crește, ca alte aluaturi cu drojdie, dar nici nu este nevoie. Am format sărățelele cu seringa de bucătărie și le-am pus direct în tava neunsă. Nu este nevoie să ungeți tava (puteți pune sărățelele pe hârtie de copt, dacă doriți) pt că aluatul este deja foarte gras. Mie mi-au ieșit 3 tăvi de sărățele, adică aproximativ 55 de bucăți.

Saratele, varianta 2Saratele, varianta 2

Saratele, varianta 2

Sărățelele se ung cu ou bătut pe deasupra, se mai adaugă câteva fire de chimen pe fiecare, dacă doriți, apoi se dă tava la cuptor pt cca 20-30 de minute la foc mediu spre iute, sau până când sărățelele sunt ușor rumenite. Se scot din tavă cu grijă desprinzându-se cu lama unui cuțit - ele nu se lipesc de fundul tăvii, dar sunt fragile și se pot rupe - și se lasă pe o hârtie absorbantă.

Se servesc calde sau reci și dispar rapid de pe masă :)
Poftă bună!

Saratele, varianta 2

Saratele, varianta 2




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).