sâmbătă, 2 august 2014

Placinta cu visine in doua culori


Placinta cu visine in doua culori

Am făcut-o acum câteva săptămâni dar din cauza unor motive personale, am lipsit o vreme de pe blog şi din mediul online şi nu am mai postat nimic.

Mai întâi am cules o căldăruşă - din aceea de 1 kg, de smântână, de exemplu - de vişine proaspete din copăcelul de la colţul blocului meu. Atât am reuşit să strâng anul ăsta din pomişor. E bine, că în alţi ani nu apucam să fac vreo plăcintă, ceva, atât de rapid dispăreau vişinele din el.

Pentru plăcinta cu vişine în două culori am folosit aşa: 3 ouă mari, 6 linguri de zahăr + 3-4 linguri de pus peste vişine, 100 ml lapte, 50 ml ulei, zahăr vanilat, praf de copt, 6-7 linguri de făină, 1 lingură plină cu cacao de foarte bună calitate, 800 g vişine cu sâmburi.



Am spălat vişinele şi le-am scos sâmburii apoi am dat zahăr peste ele. Le-am lăsat deoparte şi am dat foc la cuptor ca să se încălzească. Apoi am făcut foaia astfel: ouăle întregi se mixează cu zahărul şi zahărul vanilat la viteză mare, cca 4-5 minute până când totul devine cremos şi zahărul nu se mai simte. După aceea se adaugă pe rând uleiul, laptele, zahărul vanilat şi la urmă făina lingură cu lingură. Făina se poate mixa la viteza 1 sau cu o lingură amestecând uşor de sus în jos. Apoi am scos din aluat cca o treime, l-am pus în alt vas şi l-am amestecat cu cacaoa.

Placinta cu visine in doua culori

Am turnat într-o tavă de aragaz cu hârtie de copt mai întâi aluatul cu cacao apoi cel normal. Am presărat peste tot aluatul vişinele cu tot cu zahăr, dar fără siropul rezultat şi am dat la cuptor la foc potrivit, cca 30-35 de minute. Prăjitura este gata când trece testul scobitorii. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se porţionează, se pudrează cu zahăr pudră vanilat şi se serveşte.



Secret:

Cu cât ouăle cu zahărul sunt bătute mai bine şi rezultă un aluat mai cremos, cu atât mai pufoasă va ieşi această plăcintă cu vişine în două culori.

Poftă bună!

Placinta cu visine in doua culori



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).