duminică, 8 iunie 2014

Gem de capsune

Gem de capsune


Am folosit așa: 5 kg de căpșune, 2 kg zahăr, zeama de la o lămâie, câteva felii de lămâie tăiate sferturi.

După ce am spălat și am curățat căpșunile de codițe, le-am dat la blender și a rezultat cca 3,700 kg de piure de căpșune pe care le-am pus într-o tigaie mare împreună cu zaharul pe foc potrivit. Când a început să fiarbă, am dat focul la mic și apoi am scos spuma albicioasă care s-a format la început. N-a fost nevoie să amestec în gem decât rareori, pentru că fiind complet zdrobite, căpșunile au lăsat mult suc și compoziția era foarte fluidă. Am lăsat să fiarbă cca o oră și jumătate, după care gemul a scăzut cam la jumătate din cât era inițial și s-a mai densificat. Înainte cu 5 minute de a stinge focul, am adăugat zeama de la o lămâie și 3-4 felii de lămâie tăiate sferturi, mai mult pentru rolul lor de conservant decât pentru gust - deși gustul gemului puțin acrișor este excelent! Am pus gemul la borcane imediat, așa fierbinte, apoi le-am lăsat aproximativ 20 de minute să prindă o pojghiță subțire deasupra după care le-am capsat, apoi le-am dus la boxă.

Gem de capsune Gem de capsune


Au rezultat 11 borcane de 400 g.

4 comentarii:

  1. multumim mult de reteta ,imi plac mult dulceata si gemul de capsuni <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie, Brindusa, e dulceata mea preferata... si visez cateva clatite umplute cu gemul asta, la iarna, cocoțată pe perne, in fața televizorului, la vreun serial de sambata seara ..

      Ștergere
  2. Ce bine arata! Ador capsunele si gemul facut din ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SI mie imi plac capusnile, Paula! Multumesc pt vizita, si mai treci pe la mine!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).