miercuri, 30 aprilie 2014

Pizza Virginia

Pizza Virginia

Astăzi vă ofer o rețetă de pizza mai ușoară, caloric vorbind, fără carne, dar cu nelipsita brânză mozzarella.

Am folosit pentru aluat (2 pizze): 
- 300 g făină, 
- 50 ml ulei, 
- un ou, 
- 4 linguri de iaurt normal de gras, 
- un plic de drojdie de 25 g, 
- 1/2 linguriță zahăr, 
- 1/2 linguriță sare, 
- 2-3 linguri de lapte călduț.

Pentru topping: 
 - 100g de mozzarella, 
- câteva mănunchiuri de broccoli, 
- un ardei gras roșu, 
- 2-3 linguri de ciuperci champignon din conservă, 
- o mână de măsline feliate

Pentru sosul de roșii
- o conservă de roșii întregi în bulion 
- sare, piper, oregano

Cum se face:

Mai întâi se face o maia din drojdie, zahăr, puțină făină și 2-3 linguri de lapte călduț. Apoi se frământă un aluat cu toate celelalte ingrediente. Am lăsat aluatul să se odihnească cca jumătate de oră, după care l-am împărțit în două, am format blatul pizzelor, rotund, și l-am așezat în două forme de pizza (22 cm diametru) bine unse cu ulei. Pe deasupra am pus brânză mozzarella rasă, în așa fel încât să acopere bine aluatul, ciuperci champignon tăiate felii subțiri, câteva fire de broccoli din loc în loc, fâșii de ardei gras și la urmă am pus rondelele de măsline. Am dat sare și puțin oregano apoi am băgat tăvile în cuptorul preîncălzit, la foc mediu spre iute, cam 20-25 de minute.

Între timp am dat prin blender roșiile din bulion și le-am amestecat cu bulionul în care au fost ținute, apoi am adăugat sare, piper și oregano, după gust.

Pizza Virginia

Caldă, această pizza este o minunăție. Am avut câțiva musafiri la masă și n-a mai rămas nici o firimitură!

Dar nu știu ce mă făceam dacă veneau la mine pe neașteptate mai mult de două prietene :) Uneori chiar suntem prinși pe picior greșit și o pizza ne poate salva din încurcătură, dar dacă musafirii sunt mai numeroși soluția cea mai la îndemână este să facem o comandă la domiciliu. Mi se pare cel mai avantajos așa. Un site care te ajută foarte mult în acest sens, mai ales dacă ești din Cluj, Iași, București sau Timișoara este FoodPanda unde poți face comandă de orice fel de mâncare dorești, pentru că alegi direct din meniul restaurantului preferat, mâncare românească, italiană, chinezească, mexicană, exact de care îți place și ai poftă în momentul respectiv. Faci comanda telefonic sau online, din calculator sau de pe telefonul mobil și ai mâncarea dorită acasă, fără nici o bătaie de cap. Ți-ai salvat obrazul iar musafirii tăi vor fi mulțumiți.

Așa că mie nu-mi mai rămâne decât să vă zic

Poftă bună!

Pizza Virginia



10 comentarii:

  1. De aratat, arata bestial. Cred ca e si buna la gust si usor de facut!

    Delia

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa pizza ta, si mie imi place sa fac pizza de casa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, pizza de casa e la fel de buna ca si aceea facuta de maestri bucatari! multumesc pt vizita si comentariu!

      Ștergere
  3. Parca ai stiut ce-mi place mie... :p

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Si eu sunt fan pizza, desi nu fac prea des si nici nu comand zilnic, sa zicem. Dar mi se pare pe nedrept considerata fast food... E mai curand un fel de mancare traditional italian decat fast food.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).