sâmbătă, 26 aprilie 2014

Cartofi parizieni (frantuzesti)

Cartofi parizieni (frantuzesti)

De Paște mereu ne rămân mai multe ouă cu care nu prea știm ce să facem. În fine .. o salată orientală, mi-a sugerat o prietenă, dar parcă nu voiam o salată de data asta. Așa că am căutat o rețetă din anii '60, din Rețetarul General, și am ales cartofii parizieni, sau franțuzești, cum le spunem noi acum.


Rețeta de bază pentru 4 porții:
- 4-5 cartofi mari
- 6 ouă fierte
- 100 ml smântână
- unt pt uns tava
- sare, piper
- 3-4 linguri de sos bechamel (cu făină)

Ce am adăugat eu:
- cașcaval ras
- 4 fire de ceapă verde
- verdeață tocată la servire

Cum se face:

Cartofii se fierb în coajă apoi se curăță și se taie felii subțiri. (Eu am sărit peste etapa asta). Într-o tavă unsă cu unt se pune un strat de cartofi, apoi ouăle fierte tăiate felii, iar la urmă încă un strat de cartofi. Am adăugat și ceapă verde tăiată mărunt peste feliile de ou. Pe deasupra se pune un amestec din sosul bechamel și smântână, plus un pahar mic de apă, sare și piper, în așa fel încât sosul rezultat să acopere cartofii parizieni.


Se dă tava la cuptorul încins la foc mediu spre tare până când sosul scade și cartofii sunt ușor rumeniți pe deasupra. După ce închideți focul, presărați cașcavalul ras și lăsați încă 5 minute tava în cuptorul închis.
Cartofii parizieni se servesc calzi, cu salată de sezon.

Cartofi parizieni (frantuzesti)


Poftă bună!

Cartofi parizieni (frantuzesti)

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Nici eu nu m-am asteptat sa fie asa buni. Nu am mai facut niciodata pana acum, pe motiv ca-mi ziceam ce poate sa fie asa special la niste cartofi fierti cu ou? Dar uite ca sunt buni!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).