joi, 6 martie 2014

Meniuri nemtesti - platou cu 3 fripturi

Meniuri nemtesti - platou cu 3 fripturi

De fapt era un restaurant portughez din Hamburg. (Denumirea de "meniuri nemțești" am dat-o pentru că e vorba despre ceea ce am mâncat în Germania, nu că ar fi mâncăruri specifice lor, ceea ce nu prea au.) Acolo ne duseseră gazdele noastre din Germania, iar eu mă uitam peste meniu neștiind ce să aleg, să fie și bun și în concordanță cu diurna la care aveam dreptul. Când a venit un chelner care știa o brumă de engleză, și am auzit că toate felurile de mâncare de acolo erau picante, am zis că eu plec la McDonalds, că nu pot mânca picant (deh!) Chelnerul imediat mi-a recomandat un fel de mâncare ne-picant - a zis el. Dar cred eu că era un fel la care cu ușurință se putea renunța la vreun sos chilli sau așa ceva.

A fost un fel doi excelent, pe care îl poate face oricine chiar și acasă, la o masă de prieteni.

Meniuri nemtesti - platou cu 3 fripturi

Pe o farfurie întinsă, largă, se presară pentru decor niște condimente, picante sau nu, după gust, apoi se așează așa: 3 feluri de friptură la grătar - de pasăre, de porc și de vită (am rămas surprinsă că deși prefer puiul, cea mai moale și mai bună a fost bucata de vită), cartofi tăiați bucăți mai mari și prăjiți la tavă la cuptor, salată mixtă (noi am avut salată verde, morcov și varză roșie) și sos de usturoi. Totul stropit cu suc natural de portocale. A fost o minune!

Meniuri nemtesti - platou cu 3 fripturi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).