vineri, 24 ianuarie 2014

Cum repari o crema taiata

Bun regasit!
Asadar o problema cu care fiecare poate ca ne confruntam uneori, este o crema de unt, taiata sau care a iesit prea moale.

Cum o repar eu:
1. Cea mai la indemana "metoda", daca e vorba despre o crema taiata, este s-o lasati asa. Siropul din ea va intra in blatul prajiturii. Dar daca totusi trebuei s-o refacem avem mai multe variante.

2. Adaugati o lingura rasa de crema dr Oetker, cu acelasi gust ca si crema facuta de dv. Eventual mixati la viteza mica, sau chiar amestecati cu lingura.

3. Adaugati in crema una-doua linguri de biscuiti dulci, fin maruntiti, chiar la o masina de cafea special folosita in acest scop. Daca e crema de ciocolata sau cacao, biscuitii vor fi si ei cu cacao.

4. Adaugati in crema o lingura rasa de lapte praf. Puteti pune si ceva mai mult, daca este necesar, dar se altereaza prea mult gustul cremei.

5. Daca este o crema ganache sau de cacao prea moale, mai adaugati o lingura rasa de cacao. Gustul va fi mai amarui, dar se va repara crema.

6. Daca este o crema de cafea tăiată, adăugați 1-2 lingurițe de ness si eventual la fel de mult zahar pudra.

7. La orice fel de crema, dacă vă place și dacă se potrivește cu aroma, adăugați un pumn de nuci macinate. Va reuseste prajitura si obtineti ceva mai mult decat ati fi dorit.

După cum ați văzut, ideea este să puneți în cremă un ingredient uscat care să absoarbă siropul în exces. Este ideal să amestecați ingredientul nou cu lingura, în puțină cremă tăiată, și apoi să încorporați treptat restul de cremă, ca la o maioneză.

Iar dacă aveți timp iar rețeta este pretențioasă, atunci nu aveți decât să mai mixați spumă o jumătate de pachet de unt cu 3-4 linguri de zahar pudră, și apoi să încorporați ușor și treptat, crema tăiată. Veți obține mai multă cremă, dar gustul ei va rămâne nealterat.

În fotografii este crema de la prăjitura Rococo, dreasă cu nuci măcinate, iar la brioșe o cremă de ciocolată nereușită și nerefăcută.



Dacă ți-a plăcut, distribuie să afle și alții:



7 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).