joi, 17 octombrie 2013

Burger american


Rețeta nu-mi aparține, dar am mâncat așa ceva la restaurantul Il Peccato de pe strada Franceză nr. 30, în centrul vechi al Bucureștiului.

Burgerul conține o foaie de salată verde, câteva felii de castravete proaspăt, un burger din carne de vită, 4 felii de brânză topită puse câte două sub și peste chiftea, 4 felii de bacon ușor rumenit puse peste brânza topită, 2 rondele de roșii.

Burgerul vine cu o porție de cartofi pai și cu o sosieră plină cu un sos extraordinar de bun de care îmi pare rău că nu am întrebat rețeta. Are și ketchup ori sos de roșii în el, dar arată de parcă ar fi fost amestecat cu smântănă, culoarea fiind mai mult un fel de roz. Însă e consistent și taaaare bun! Poate conține și ceva maioneză, dar aș zice că nu numai maioneză.

Oricum, culoarea acelui sos o puteți obține, dar gustul este unic și deocamdată, pentru mine, rămâne secretul restaurantului sus menționat.

Poftă bună!



4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Dar uneori este foarte bun! Era o chiftea fara ceapa. Dar sosul ala imi chinuie si acum amintirea :)))) oare cum o fi fost facut?

      Ștergere
  2. Oana asa cum spui ! Uneori - dar mai rar- putem sa ne rasfatam papilele gustative cu asa ceva !!!
    Iar pentru sos....trebuie sa mergi sa mai mananci un burger...dar reteta nu stiu daca au sa ti-o dea !
    Te tzuc cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As mai manca unul, dar nu-0mi vine sa alerg pana la Bucuresti in momentul asta :))) sigur reteta cred ca o tin pentru ei...

      Te pup si eu, Sidy!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).