luni, 19 august 2013

Spaghetti alla campagna


O rețetă simplă, ușoară, gustoasă și sățioasă.

Ingrediente: 2 porții de spaghetti (cât cuprindeți în mână pt fiecare), 250 g carne tocată amestec, 100 g kaiser afumat, sare, piper, ardei iute, usturoi după gust, 50 ml vin roșu, ulei, roșii în bulion, verdeață, 2 linguri de cașcaval ras.



Spaghetele se pun la fiert în apă cu sare și puțin ulei. Kaiserul se călește în ulei, cât să prindă puțină culoare, apoi se adaugă carnea tocată se călește puțin, după care se stinge cu vin roșu și eventual se mai adaugă un pahar de apă. Se lasă la fiert înăbușit cca 30 de minute amestecând uneori. La urmă se pune usturoiul tăiat bucățele mici, ardeiul iute rondele, se potrivește de sare și piper și se adaugă una-două roșii tăiate cubulețe cu sos de bulion, sau 2 linguri de ketchup. Se mai lasă să clocotească 5 minute, se presară verdeața tocată și se închide focul.
Spaghetele fierte se pun, strecurate în farfurie, iar peste ele acest sos cu carne și kaiser. Pe deasupra se presară cașcavalul ras.

Poftă bună!


2 comentarii:

  1. Pastele sunt pe placul copilei mele,asa ca o trimit la masa!Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vina, sa vina ... :)) si mie imi plac, asa ca nu ma gaseste descoperita!
      Pupici!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).