duminică, 28 iulie 2013

Inghetata de caise


Am mâncat-o la o prietenă la masă și am cerut rețeta.
Așadar: 500 ml smântână de țară, 150-200 g zahăr pudră (făcut în casă, nu din comerț pt că are amidon), 4 linguri de lapte praf, 1-2 oua bătute spumă (opțional), 10-12 caise bine coapte.

Caisele se spală și se curăță de coajă, dacă este posibil, apoi se îndepărtează sâmburii. Dacă nu pot fi decojite, se dau prin blender până se fac terci, apoi se strecoară printr-o sită deasă ca să se separe cojile de pulpa fructelor.

Smântâna se mixează la viteză moderată cu zahărul pudră, apoi se adaugă terciul de caise, iar la urmă ouăle bătute spumă. (Personal evit pe cât posibil consumul de ouă crude, mai ales dacă sunt cumpărate din market, așa că la înghețată nu adaug ouă, dar dacă doriți, puteți respecta rețeta întocmai.) Totul se amestecă bine cu laptele praf. Rezultă un amestec omogen și consistent. Se dă la congelator câteva ore apoi se poate servi. Este o înghețată foarte parfumată.

Poftă bună!


2 comentarii:

  1. Ce culoare frumoasa are! Cu siguranta are si o aroma pe masura ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost o inghetata de miloane, foarte aromata, Paula, ai dreptate!
      Multumesc pt vizita!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).