joi, 2 mai 2013

Prajitura Magic cake


Ingrediente:
- un blat de pandispan (fără coloranții din rețeta care se afișează în link) cu multă cacao, cca 2 linguri pline, din 6-7 ouă, si cu stafide, copt in tava dreptunghiulara (să iasă înalt de 3 degete).
- crema ganache: 200 ml frisca lichida, o ciocolata cu minim 70% cacao, o lingura de unt, 3 linguri de lapte.
- crema de vanilie: un pachet de unt, 2-3 pliculete de zahar vanilat, 5 linguri de zahar pudra, o lingurita de răzătură de lămâie.
- sirop: 300 ml apa, 300 g zahar
- glazura: 2 linguri de unt, 5-6 linguri de lapte, 2 linguri de cacao, 5 linguri de zahar

Blatul se taie in 3 pe orizontala.
Crema ganache: se topeste pe foc mic sau la bain marie, ciocolata in unt și lapte. Cand topitura se racoreste bine, se adauga in fir subtire in frisca, amestecand usor, apoi se mixeaza la viteza mare pana cand se intareste.
Crema de vanilie: untul la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana cand devine spumos. Se adauga coaja de lamaie rasa, si chiar putina zeama de lamaie (2-3 lingurite, sau cat permite crema fara sa se taie).
Siropul: se arde putin zahar pe fundul unui ibric apoi se stinge cu apa, se adauga restul de zahar si se lasa la foc pana cand tot zaharul este topit.
Glazura: untul, laptele si zaharul amestecat cu cacaoa se pun la foc moale. Se lasa sa fiarba 2-3 minute dar se amesteca des pentru ca sa nu se prinda de fundul vasului. Daca vi se pare ca glazura iese prea subtire, adaugati o jumatate de ciocolata cu minim 80% cacao, insa de regula nu este nevoie, mai ales daca ati folosit o cacao de foarte buna calitate.

Asamblare: blaturile se insiropeaza, se umplu cu crema ganache, mai intai, apoi cu crema de vanilie in ordinea: blat-crema ganache-blat-crema vanilie-blat. Deasupra se toarna glazura calda. Cand aceasta se intareste, puteti decora, dupa dorinta, cu frisca, cu ciocolata alba, topita, sau cu creioane dr. Oetker.

Pofta buna!


2 comentarii:

  1. pandispan fara ingrediente???? cool

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am pus un link catre o reteta de pandispan. Eu am considerat ca fiind vorba de o reteta arhi-cunoscuta, pot sa scutesc gospodinele de o informatie cvasi-inutila. Fiecare poate ca are alta reteta de pandispan, de exemplu, mie-mi place consistenta blatului cand adaug lapte si ulei in compozitie. Altora poate le place blatul acela uscat, facut doar din ou, zahar si faina (+/- cacao). Gusturile sunt diverse, in acest caz.

      Plus de asta, am destule carti de bucate care nu mai mentioneaza reteta de blat probabil pe acelasi principiu, ca este ceva oricum foarte usor de facut si foarte cunoscut.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).