marți, 7 mai 2013

Ciorba din Tara Motilor


Încă o rețetă din seria carnețelului cel vechi.

Ingrediente: 300 g carne de porc, 150 g kaizer sau șuncă afumată, o ceapă, 3 căței de usturoi,  câteva frunze de varză și de gulie, untură sau ulei, o lingură de făină, verdeață tocată, 500 ml lapte acru sau borș, sare, piper.

Carnea și kaizerul se taie bucățele și se pune la fiert în 3 litri de apă rece. Se spumează din când în când. Frunzele de varză și de gulie se spală și se taie fășii, apoi împreună cu ceapa tocată mărunt se pun la călit ușor în untură sau în ulei. Se scot legumele din tigaie, și în untura rămasă se face un sos alb din lingura de făină și puțină apă. Sosul, ceapa și frunzele călite se adaugă în oală când carnea este aproape fiartă. Se potrivește de sare și piper, se adaugă borșul sau laptele acru și se mai lasă să dea câteva clocote, apoi se pune verdeața tocată și se închide focul. Imediat se adaugă usturoiul pisat mărunt.

Se servește fierbinte și este tare bună, mai ales cu kaizerul afumat.
































Și rețeta:


4 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).