sâmbătă, 6 aprilie 2013

Mancare de marar (de post)


Ingrediente: 4-5 legaturi de marar, 3 cepe marisoare, ulei, sare, piper, o lingurita rasa de faina.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se pune la calit (inabusit) intr-o tigaie cu putin ulei. Dupa 1-2 minute se amesteca in ceapa si mararul spalat si tocat marunt. Cand ceapa este usor aurie, se toarna un pahar cu apa, si se lasa mancarea sa mai fiarba cca 10-15 minute la foc moale.

Intre timp, intr-o alta tigaie se face un sos alb din putin ulei, sare si o lingurita rasa de faina, care se va stinge cu zeama din mancare, dupa care se amesteca sosul in mancarea de marar. Dupa ce mai fierbe 1-2 minute, avand grija sa amestecati des cu o lingura din lemn ca sa nu se prinda sosul de fundul tigaii, mai adaugati sare, daca este necesar, dati un praf de piper si inchideti focul.

Se serveste calda, alaturi de o salata de rosii. Este o mancare delicioasa mai ales pentru persoanele care prefera plantele aromate precum mararul.
Pofta buna!



4 comentarii:

  1. Stiam reteta. O prepara mama. Este adevarat ca unora nu le place mararul. Mie, reteta mi-a amintit de o mancare de mazare. Tot cu marar. Mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu stiam :) Mie imi place mararul si am descoperit mancarea asta ieri. Si patrunjelul si asmatuiul. Si mazarea cu mult marar e printre favoritele mele. Dar azi o sa-mi fac o salata verde cu marar :D si cu pui la cuptor cu cartofi noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salata de varza alba. Taiata subtire. Frecata cu marar si otet. Mie imi place si cu ulei (fara ulei mi se pare ca nu e salata, salata!) Merge "unsa" cu mici, pui la cuptor... Facuta cand bagati puiul in cuptor. Sa apuce sa se "odihneasca". :D

    RăspundețiȘtergere
  4. De asta n-am mai mancat, dar o sa fac cat de rapid. :) Cu ulei, sigur ca da, fără ulei n-are nici un chichirez. Mici?!! Eheee, si eu mă gândeam la niște mici adevărați, zilele astea...

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).