marți, 26 martie 2013

Prajitura cu gem


Ingrediente: 1 ou, 100 g zahar pudra, 100 ml lapte caldut, 100 g unt, o lingurita de amoniac sau praf de copt, coajă rasă de lămâie și portocală, un pliculeț de zahar vanilat, făină cât cuprinde pt un aluat bun de intins (cca 350-400 g), un borcan de gem acrisor, zahar pudra pt decor.


Oul intreg se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga laptele (daca folositi amoniac, il puteti dizolva in lapte - eu prefer praful de copt deoarece amoniacul degaja miros chiar cand prajitura este rece), aromele (zaharul vanilar si coaja rasa) iar la urma faina. Se framanta aluatul, care iese tarisor, si se incorporeaza untul, framantand aluatul pana la omogenizarea completa. Daca aveti o tava de aragaz mai lunga, faceti o singura foaie, pe care o veti portiona in 3, inainte de a baga tava la cuptor. Daca nu, atunci impartiti aluatul in 3 si obtineti 3 foi de grosimea unui creion. Ele se pot coace si pe fundul tavii, in aragazul incins bine, timp de 20-25 de minute. Cand s-au racorit, se umplu cu gem, se portioneaza si se pudreaza. Nu sunt pretentioase, dar sunt foarte fragede si aromate.
Pofta buna! :)



4 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).