duminică, 13 ianuarie 2013

Placinta cu dulceata de portocale



Mai intai va trebuie un borcan sau doua de dulceata de coaja de portocala. Nu m-am incumetat sa fac in casa asa ceva, dar se gaseste in comert si este foarte buna.




Pentru foi (tava de aragaz): 200 ml ulei, 200 ml borș din tărâțe, 30 g drojdie, un praf de sare, faina cat cuprinde pt un aluat bun de intins (cca 5-600 g).

Ma simt nevoita sa precizez clar ca este vorba despre borș crud, si nu de mancarea cu aceeasi denumire, pentru ca am fost apostrofata pe site-ul petitchef la o reteta cu acelasi tip de aluat in legatura cu acest ingredient despre care comentatoarea era convinsa ca e vorba de ciorba (avand in vedere duritatea comentariului, am exclus varianta unei glume).



Se pun intr-un castron uleiul, borsul, sarea si drojdia plus 500 g faina, toate la aceeasi temperatura, a camerei. Framantati aluatul si daca mai este nevoie adaugati faina cate o lingura plina, pana cand aluatul ramane destul de moale dar nu se mai lipeste nici de mana si nici de castron. Lasati-l cca 20-30 de minute sa se odihneasca acoperit cu un servet. Nu va creste, dar se va omogeniza. Nu e nevoie sa-l lasati nici la frigider si nici la caldura, ci pur si simplu pe masa, in bucatarie.


Dupa ce trece timpul de odihna, impartiti coca in doua, si faceti pe o planseta presarata cu putina faina, doua foi cat tava de aragaz. Asezati prima foaie in tava (nu e nevoie sa fie unsa, este destul ulei in aluat), umpleti cu dulceata de portocale (sau orice umplutura dulce-acrisoara), acoperiti cu a doua foaie si dati la cuptor la foc potrivit aproximativ 50 de minute. Cand este gata, e usor rumena pe deasupra. Scoateti tava si lasati sa se racoreasca, dupa care puteti portiona si pudra pe deasupra.

Pofta buna!



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



10 comentarii:

  1. Foarte bine arata,eu am facut dulceata de portocale,kiwi,banane si se face foarte usor si-iii tare buna!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai daca ai pe blog, o sa-ti incerc reteta :) Multumesc de vizita!

      Ștergere
  2. Ce bine arata!! Si mie imi place dulceata de portocale, dar la fel...inca n-am incercat-o acasa :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow cat de bine arata!!!Imi place combinatia cu dulceata de portocala!

    RăspundețiȘtergere
  4. De-abia astept sa prepar reteta ta !:)

    Eu am facut dulceata de portocale si dulceata din coji de portocale,ma mandresc si eu un pic!:)

    Maxim de apetisanta placinta ta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai din coji de portocale iese buna, aceea din fructul propriu zis nu-mi place, am mancat odata dar era prea zemoasa si amaruie.

      Ștergere
    2. Dulceata mea a iesit chiar foarte densa si de gust amar nici nu se pune problema!
      Ce rau imi pare ca nu am cum sa-ti dau sa gusti!:)

      Ștergere
    3. Deh! :p stii tu cum se zice: cate bordeie, atatea obiceie (ma rog, zicala asta nu e corecta gramatical, dar spune un mare adevar). Cand ma voi hotarî sa fac dulceata de casa, voi apela la tine pt reteta ;)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).