sâmbătă, 29 decembrie 2012

Salau la cuptor

Zilele trecute am avut o tava de salau cu legume. Tare bun a mai fost!
Ingrediente: 4-6 bucati de salau proaspat, 2 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 3 cartofi, o vanata mica, 2 cepe, sare, piper, ulei, verdeata, o lingura rasa de bulion.

Salaul se curata si se spala. Daca este marisor, se poate portiona in bucati mai mici, daca nu, se lasa pestele intreg. Se da sare. Legumele se spala sub jet de apa, se curata si se taie astfel: ceapa - pestisori, morcovul si patrunjelul - rondele, cartofii - sferturi sau cubulete mai mari, vanata - cubulete mari. Mai intai se pune ulei in tava, apoi se aseaza legumele ca un strat uniform, iar deasupra pestele. Se da piper, se amesteca lingura de bulion cu un pahar mic (100 - 150 ml) de apa, se toarna peste mancare, apoi se inveleste tava in folie si se da la cuptor la foc mediu cca 45 de minute sau o ora. Daca vreti mancarea mai scazuta, luati folia de pe tava inainte cu 15-20 de minute de a fi gata.  Cand scoateti tava din cuptor, presarati verdeata tocata pe deasupra.













Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).