duminică, 4 noiembrie 2012

Zacusca cu ghebe - poze


Reteta este aici: Zacusca cu ghebe


Descrierea pozelor. Verticala de jos in sus - 1. Uleiul si ceapa (se da sare) data prin masina de tocat sunt puse la foc potrivit. Ceapa trebuie sa devina moale.
2. Intre timp, ghebele spalate, curatate si fierte putin, se dau prin masina de tocat.
3. In vas, alaturi de ulei si ceapa se pun bucatile de ardei si gogosari copti (eventual maruntite sau date prin masina, dar noi le preferam intregi).
Orizontala, poza 4 (la mijloc, sus) zacusca fierbe la foc mic si este amestecata din cand in cand.
Poza 5 (dreapta sus): zacusca gata, dupa ce ghebele, bulionul si mirodeniile au fost adaugate si amestecul a scazut.
Poza mare - o portie proaspata de zacusca cu ghebe.
Si de foarte aproape (poza de mai jos).
Pofta buna! :)

Alte retete de zacusca:

Zacusca de peste
Zacusca de hribi
Zacusca americana
Zacusca din legume crude
Zacusca de vinete


6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Mie-mi spui? Noroc ca ai mei ma cearta cand vreau sa pun mana pe cate un borcan inainte sa vina iarna, altfel nici nu mai era deloc zacuscă prin boxă :)))

      Ștergere
  2. Buna ziua!
    Cristina's world si eLady.ro va invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Cristina, nu promit, fac o norma jumate la scoala si nu am timp sa gatesc nici pt mine, mananc la o cantina. Insa incerc sa gasesc vreo ora-doua libere intr-un weekend.

      Ștergere
  3. Multumim pentru urare! La mine lipseste jumatate de monitor. Nu a avut gust de ghebe, dar arata prea bine. Nu am putut sa rezist tentatiei! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum adica lipseste jumatate de monitor?!? E spart? Vreo pisica, ceva? :)
      Eu la zacusca nu pot si nici nu vreau sa rezist. Doar aceea de peste nu ma "coafează" prea tare, în rest as fi in stare de-o cura de slabire cu zacusca non-stop. Si pe cuvant ca as mai da jos cate ceva, cu tot uleiul din compoziție!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).