sâmbătă, 29 septembrie 2012

Ciorba taraneasca

Pe cand inca era vara, mi se facuse dor de o ciorba taraneasca, din aia cu de toate in ea, mai putin carne.

Asadar am luat vreo 3-4 cartofi, o ceapa mare, un morcov si un patrunjel radacina, o mana de fasole verde (sau din conserva), 2 dovlecei mijlocii, un ardei gras mare, leustean, patrunjel verde, o lingura de bulion (sau 2-3 rosii), sare, piper, 0,5 l bors.

Legumele se spala si se curata, unde este cazul. Ceapa se taie marunt si se caleste doar putin, in ulei. Morcovul si patrunjelul radacina se dau prin razatoarea mare. Dovleceii se taie in lungime, se scobesc de miez si ceea ce ramane se taie cubulete, la fel si cartofii, astfel incat bucatile de dovlecei si de cartofi sa fie aproximativ de aceeasi marime. Fasolea se rupe in jumatati, ardeiul se taie feliute.
Se pun toate legumele astfel pregatite, inclusiv uleiul de la ceapa calita, la fiert in 2 litri de apa rece. Dupa cca 30-40 de minute de fiert pe foc moale, se adauga lingura de bulion sau rosiile taiate cubulete, apoi borsul, se da sare si piper. Se mai lasa sa fiarba cateva minute, apoi se pun frunzele de leustean rupte in bucatele mai mici, se presara patrunjelul verde tocat si se inchide focul.

Optional se poate adauga si niste telina rasa, iar la urma se poate drege cu putina smantana, insa daca vreti ca aceasta ciorba sa fie de post, renuntati la smantana.

E un fel de mancare foarte sanatos, contine vitamine, enzime si fibre, usor si bun la gust. Pofta buna!

8 comentarii:

  1. Si-acum parca ii simt gustul! :) Seara placuta, Dia!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna aceasta ciorba!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, Hapleablog, este buna si usoara, pentru cei care nu se inghesiuie toata ziua la carnuri :))

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Nu, dle Mihai, ca-s de plastic :(( Scuze ca am intarziat asa de tare cu raspunsul, tin si locul unei colege cateva luni de zile si in afara de serviciu si de somn nu prea mai stiu de altceva.

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Acuma, aspectul zic eu ca nu conteaza asa mult, important e sa aiba gust si sa contina ingrediente sanatoase. Multumesc pt vizita, Maria Elena! Un weekend placut!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).