joi, 2 august 2012

Inghetata amaretto


Imi amintesc ca acum niste ani multi eram la o cofetarie in Strasbourg si voiam sa cumpar inghetata. Mi-a atras atentia una care se numea amaretto si era alb-rozalie cu niste vinisoare bordo inchis si ezitam, ca nu stiam ce putea sa fie. Altcineva din grupul de turisti a luat, insa, - eu preferasem sa nu risc - si asa am aflat ca era inghetata de cirese amare.

Azi, pe caldurile astea care ma determina sa mananc inghetata toata ziua :)  m-am incumetat sa fac si eu asa ceva.

Am folosit o baza de inghetata de lamaie: 150 g iaurt, 200 g smantana groasa, zeama si coaja de la o lamaie, 100 g zahar pudra, 100 ml frisca lichida, 150 g dulceata de cirese amare.

Din iaurt, smantana, zahar si frisca lichida am batut o crema de frisca pufoasa la care am adaugat zeama si coaja de lamaie. Am amestecat foarte usor cu dulceata de cirese amare si am pus in forma la congelator timp de 5-6 ore. La servire am adaugat topping din siropul dulcetii peste cupele de inghetata.


10 comentarii:

  1. Dupa cum arata,cu siguranta este foarte buna.As vrea si eu sa o gust.Facem schimb de inghetata?Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumescde vizita si apreciere, Cristina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un deliciu inghetata cu cirese amare,imi place in mod deosebit!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. La 40 de grade, cate sunt in Bucuresti, vreeeeau si eu!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va dau o portie mareeee! Pe la noi e destul de racoare, ieri a si plouat un pic si a batut vantul. Asa ca azi fac briose, sau asa ceva, inghetata o dau la cine doreste.

      Ștergere
  5. E prima reteta de inghetata home made care i-a placut sotului meu si a indeplinit cerintele mele(fara foc, ou crud si ace); e cremoasa, usoara, parfumata si cu aspect comercial; multumim frumos! Spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Va multumesc mult pentru apreciere si vizita, va mai astept!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).