duminică, 15 iulie 2012

Vacanta, meniuri scandinave

La hotelul din Stockholm alegeam aproximativ aceleasi gustari in fiecare dimineata: rosii, ardei gras, putin salam si un sortiment de friptura rece (o fi fost de ren? :DD ) ceva branza, o bucatica de peste cu sos, o alta bucatica de carne tocata foarte fin si facuta ca un fel de drob, un strop de unt, dulceata de lamaie, cafea, si o felie de prajitura, din care am cumparat de la benzinariile Schell am inteles ca se numeste Toscana cu vanilie. Din acestea, pestele si carnea tocata nu mi-au placut, si nici svaiterul amar, amar tare. In schimb dulceata de lamaie cred ca voi incerca sa fac si eu, chit ca nu voi reusi s-o tai atat de fin ca si ei.


De la Schell am luat doua prajiturele: cea cu crema de vanilie si aluat de foietaj, excelenta de altfel, in plan indepartat, si placintica din prim plan, cu aluat dospit, cu dulceata de lamaie si cu fulgi de migdale pe deasupra.

 Azi nu am avut noroc sa mananc friptura din carne de ren. Ajunsesem la un restaurant pe sosea, rustic, frumusel, deloc pretentios, aveau mai multe feluri diferite de mancare, si pentru ca nu aveau ce doream, am comandat spaghette bolognese. Am primit ce se vede mai jos. Adica niste spaghette fierbinti, bine scurse de apa, si niste sos dubios dintr-un recipient de plastic pe care probabil ca scria ca ar fi sos bolognese, cu e-uri si cu ceva atat de ciudat la gust ca am mancat in sila cateva guri, de foame doar. Si, da, pe deasupra era putin cascaval ras. Deocamdata este cea mai proasta mancare din excursie. Nu ma felicit pentru alegerea facuta, si nu ma asteptam sa vad asa o mancare proasta intr-o tara cu standarde inalte de trai si cu pretentii. Dar pentru toate este un inceput. 

Un comentariu:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).