joi, 28 iunie 2012

Tort cu caise

Acum cateva saptamani am cumparat niste caise, care erau tare frumoase, dar lipsite de orice fel de aroma. Cum nu le puteam manca asa, crude, m-am gandit ca poate intr-un tort vor avea alt gust si am avut dreptate. Asa ca am facut un tort la fel ca acela de mere, doar ca am inlocuit merele cu caise.

Asadar, ingredientele: 1 kg de caise fara samburi, un pachet de unt, 5-6 linguri de zahar; 3 oua, inca 5 linguri de zahar, 100 ml ulei, 100 ml lapte, zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala, 8-10 linguri de faina, un pliculet de praf de copt, 350 g frisca batuta.

Caisele le-am pus pe foc mic cu untul si cateva linguri de zahar sa se inmoaie bine si sa se topeasca zaharul.Dupa aceea am dat vasul deoparte, si ca sa se raceasca mai repede l-am pus in chiuveta umpluta pe jumatate cu apa rece.

Din celelalte ingrediente am facut un pandispan: albusurile le-am mixat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat galbenusele pe rand, apoi uleiul, apoi laptele si coaja de lamaie si portocala, iar la urma am scos mixreul din functiune amestecand faina si praful de copt in aluat cu o lingura, prin rasturnare.

Am turnat aluatul peste caise si am dat la cuptorul preincalzit cca 40 de minute. Cand tortul trece testul scobitorii este gata. Se scoate din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca apoi se rastoarna cu grija pe un platou, in asa fel incat stratul de caise sa fie in partea de sus.

Cand este racit complet, se orneaza cu frisca.

A fost un desert mult mai aromat decat m-as fi asteptat.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Cu siguranta este foarte bun.Arata bine de tot.Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata, Dia, multumesc de vizita si apreciere! :) E usor de facut acest tort, poti incerca si tu! Pupici!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).