luni, 25 iunie 2012

Shepherd's pie - placinta pastorului. British food, 3


La inceputuri aceasta mancare traditionala britanica se numea „cottage pie”, adica placinta de casa, si avea ca ingredient principal carnea tocata de vita. Termenul de shepherd’s pie, adica placinta pastorului, se foloseste din anul 1791 si inseamna aceeasi placinta dar preparata numai cu carne de miel sau de oaie.
Reteta propusa de mine e urmatoarea:
Ingrediente: 500 g tocatura cu carne de miel (preparata ca pentru parjoale), 500 g piure de cartofi, sare, piper, paprika, unt.

Din 3-4 cartofi fierti faceti un piure cu unt si lapte, exact asa cum obisnuiti dv. in mod normal. Tocatura se caleste in unt timp de cateva minute, amestecata cu condimentele.

Intr-o tava de tarta sau orice alta tava aveti, unsa cu unt, se pune un strat de piure, un strat de carne si inca un start de piure. Se da la cuptor cca 30 de minute sau pana cand piure-ul prinde o crusta usor rumena deasupra.


Se serveste calda, cu salata de sezon.





 Pofta buna! :)

2 comentarii:

  1. pare gustoasa, cam ca musacaua de cartofi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, e ca un fel de muscaca. Probabil ca s-au inspirat unii de la altii cu aceasta mancare si acum fiecare popor zice ca felul lui este cel original :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).