marți, 1 mai 2012

Rulada de piept de pui

Am avut-o pe masa de Paste, si in sfarsit am terminat o perioada de teme, evaluari si examene, asa ca ma pot ocupa in liniste de blogurile mele, si reincep sa postez cate ceva dintr-ale bucataritului.

Asadar am folosit piept de pui (2 bucati intregi si una pe jumatate), cca 350  g tocatura, 2 catei de usturoi, cateva felii de sunca de porc cu putina slanina, cateva ciuperci, un morcov, condimente, 2-3 linguri de ulei.

Pieptul de pui l-am batut si l-am subtiat pana a ramas cam de un deget grosime. Am dat putina sare, apoi am intins peste carne 2 linguri de tocatura - era perfect daca mai aveam drob de miel, insa eu am pus tocatura amestec de la perisoare,


apoi am pus cate 2-3 felii de sunca, felii de ciupercute curatate de pielita si spalate, 2 fâşii din morcovul spalat, curatat si taiat pe lungime, cateva feliute subtiri de usturoi, am dat sare, piper si alte condimente, am rulat si am legat, nu prea strans, cu sfoara.

Ruladele astfel obtinute le-am pus intr-o tava inalta, cu un pahar de apa si putin ulei. Am pus folie pe deasupra si am lasat cca o ora in cuptorul incins, la foc mediu. Dupa o ora am indepartat folia si am mai lasat 15-20 de minute sa scada zeama si sa se rumeneasca putin ruladele pe deasupra.

Se pot servi ca aperitiv

sau ca fel principal, alaturi de cartofi prajiti si o salata verde.





Pofta buna! :)


2 comentarii:

  1. Am gustat direct prin monitor. Sper ca in forma aceasta sa nu ingrase!

    RăspundețiȘtergere
  2. tare bine arata! si eu am facut de Paste rulada doar ca de porc. pup

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).