miercuri, 14 martie 2012

Tort de ciocolata - 2


Blatul - un pandispan din 8 oua, 10 linguri de zahar, 5 linguri de ulei, 5 linguri de lapte, un pliculet de praf de copt, un pliculet de zahar vanilat, o lingura plina de cacao, esenta de rom, 14-15 linguri de faina.

Se pune in forma de tort unsa cu putin ulei, la cuptorul incins la foc mediu. Dupa ce trece testul scobitorii se lasa la racit in forma, dar se dezlipesc marginile cu un cutit.

Crema: 50 g de unt, 200 g zahar, 2 linguri de cacao si o ciocolata menaj se pun la bain marie pana se topeste complet zaharul. Se lasa apoi la racit si se adauga unul sau doua galbenusuri. Restul de unt se mixeaza spuma, apoi se omogenizeaza cele doua compozitii - untul spuma si crema racita. Se adauga, optional, cateva stafide macerate in alcool.

Siropul: 300 g zahar, 3-400 ml apa, (esenta de) rom.

Glazura: o ciocolata menaj topita in 2 linguri de unt si 2-3 linguri de lapte, la bain marie.

Blatul se taie pe orizontala in 3. Fiecare blat se insiropeaza si se unge cu crema. Ultimul blat se glaseaza cu topitura de ciocolata si se orneaza dupa dorinta. Eu am facut cu dosul lingurii urme ca niste petale pe suprafata tortului.

De bun, este un deliciu :)

Pofta buna! :)

4 comentarii:

  1. Am venit fuguta ca sa infulec eu felia aceea.Ador ciocolata.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oana,daca esti draguta sa modifici in blogroll adresa mea-www.teoucatar.ro
    Te-am adaugat la noul meu blogroll
    Pupici si we placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. O modific imediat Teo, multumesc de add! :) duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).