sâmbătă, 10 martie 2012

Spaghetti carbonara

Aveam reteta asta in plan de ceva vreme si azi m-am gandit sa o public si sa particip cu ea la "Dulce Romanie " - Provocarea lunii Martie 2012".

Asadar am folosit un manunchi de spaghetti subtiri pe care le-am pus la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Intre timp am facut sosul carbonara din cateva felii de kaiser afumat, pe care le-am taiat in fâşii mai subtiri si le-am prajit intr-o tigaie cu foarte putin ulei. Cand s-au rumenit putin, am turnat peste ele 2 oua batute si amestecate cu parmezan ras, cca 3 linguri pline, si cu piper si praf de usturoi. Am amestecat cu o spatula din lemn, pentru ca omleta nu trebuie sa ramana intreaga. Spaghetele le-am scurs dupa ce au fiert (la carbonara spaghetele nu se clatesc!), dar nu de tot, ci incat sa ramana una-doua linguri de apa in ele, apoi am turnat omleta si am amestecat totul.

Am servit cu parmezan ras pe deasupra, si mi-as fi dorit si o picatura de ketchup, de care insa, nu mai aveam la indemana.

Pofta buna! :)

4 comentarii:

  1. Super bune pastele. Ma bucur ca participi la provocare cu aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Cristina, multumesc inca o data de gazduire!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte bune spaghetele tale. eu am lucrat in domeniu iar sosul il faceam in felul urmator: intr-o tigaie topeam 2 linguri de margarina si puneam costita la dinstuit, cand era suficient de rumenita adaugam 2 linguri de smantana. amestecam iar dupa aceea adaugam 2 oua pentru a inchega sosul. spre sfarsit adaugam usturoiul pisat. mai lasam un pic la fiert si punem totul peste spaghete. pofta buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca zilele astea voi face sos carbonara cum mi-ai sugerat tu. Multumesc mult de tot!

      O zi frumoasa!

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).