duminică, 11 martie 2012

Salata Nicoise

De curand am citit pe site-ul lui David Lebovitz despre salata originara din orasul Nisa, de pe Coasta de Azur, Franta. Asa ca am incercat sa o execut, desi nu mi-a iesit intocmai, eu neavand boabe de fasole luate direct din teci. De altfel nu am pus deloc boabe de fasole.

Zice David acolo ca a citit intr-o carte a unui chef celebru ca salata Nicoise (se citeste nisoaz) contine doar cruditati, cu exceptia oului fiert, si ca nu se asezoneaza cu doua feluri de peşte, şi nici nu se pun cartofi fierti in ea.

In afara de boabele de fasole din care nu am avut nici pt poză, am făcut astfel: pe un pat din salata verde am pus felii de rosii cherry, felii de ou fiert tare, masline, bucati de ton din conserva, rondele de ardei gras. Tot ceva specific acestei salate este ca nu se stropeste cu sos vinegretă, ci doar cu ulei. Nu lămâie, oţet sau altceva acru.

Cum zilele astea e pe sfarsite un concurs culinar organizat de Kotanyi pe facebook, m-am inscris si eu cu doua retete printre care si aceasta, folosind pentru a condimenta salata pulbere de piper si usturoi de la kotanyi.com.

Asa ca ca daca v-a placut salata, puteti sa-i dati un like pana pe data de 13, aici: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=363436900362673&set=o.205783029440478&type=1&ref=nf

Va multumesc si pofta buna! :)

5 comentarii:

  1. Bafta la concurs! Salata este minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Fancy! O saptamana minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bafta la concurs.Imi place salata aceasta.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Succes la concurs! Cat despre salata, eu sunt mai "conservator". Prefer salatele in care toate ingredientele sunt amestecate si lasate "sa se contopeasca" cel putin cateva minute. Nu sunt ele prea estetice, dar devin fffffoarte gustoase!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ DiaMar, sa fie, multumesc mult! Ma bucur ca-ti place!

    @ Mihai: si aceasta salata se amesteca, dar am vrut sa arate bine in poza, de aceea nu am facut acolo un talmes-balmes. Multumesc de urare! :)

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).