luni, 13 februarie 2012

Pastrav la cuptor cu legume mexicane

Poate vi se pare putin curioasa combinatia, la care s-a servit mamaliguta calda, dar sa stiti ca a fost ceva gustos si mai ales sanatos.

Au fost alesi cativa pastravi marisori, care se curata si se taie in lungime scotandu-se coloana vertebrala. Se pun intr-o tava de aragaz la foc moderat, eventual chiar cu folie peste tava, impreuna cu cate o lingura de ulei pt fiecare peşte, un pahar de apa, piper boabe, ienibahar, sare sau Delikat, orice alte arome considerati potrivite. Dupa ce apa scade aproape de tot, se adauga peste bucatile de pastrav zeama de lamaie apoi se inchide focul.
Legumele mexicane se fierb separat la aburi sau in foarte putina apa, amestecandu-se dupa 10 minute de fierbere si cu putin unt. Daca le fierbeti la steamer, untul va fi adaugat dupa ce scoateti legumele din vas. Se sareaza dupa gust.
Cine doreste, poate face un mujdei de usturoi in loc de zeama de lamaie, pentru pastrav.

Pofta buna! :)

3 comentarii:

  1. Ador pestele,aceasta varianta mi se pare o ideie foarte sanatoasa si gustoasa.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Milica, Mia, multumesc de vizita! Intr-adevar, poate nu e acelasi gust ca la pestele prajit, dar cu siguranta e mult mai sanatos asa!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).