miercuri, 25 ianuarie 2012

Dublu tiramisu

A fost un tiramisu cu crema de ciocolata si mult, mult rom. Adica cu gust de trufe. Si a fost pe masa de Craciun.

Crema am facut-o din 2 pachete de unt mixate cu 6 linguri de zahar pudra, apoi omogenizata o ciocolata topita in 2 linguri de lapte, iar la urma am pus in crema vreo 5-6 linguri de rom, una cate una, mixand pana cand a iesit o crema pufoasa si destul de moale. Poate ar mai fi mers niste rom, dar nu am vrut sa se taie crema.

Siropul l-am facut din 500 ml apa cu 400 g zahar totul pus pe foc mic pana la fierbere, apoi amestecat cu o ceasca de ness concentrat si dulce si cu 200 ml de rom.

Daca aveti rom de foarte buna calitate, cantitatea poate fi ceva mai mica. Eu am avut rom obisnuit, si ca sa se simta bine aroma, am pus cat am putut de mult.

Am batut cca 350 ml frisca si am mai topit o ciocolata pt decor.

Am asamblat 3 randuri de piscoturi peste care am turnat sirop din belsug (eu pun tiramisu intr-o tava de Jena, si siropul balteste pe langa prajitura, dar asa imi place mie, sa fie foarte bine insiropate piscoturile), apoi am uns fiecare rand cu un strat de crema iar la urma am imbracat totul in frisca.

Ciocolata am topit-o intr-o lingura de unt la bain-marie si am turnat-o fierbinte, in fir subtire pe o bucata de hartie de copt, in diferite forme sinuoase, si am lasat-o la rece cateva ore (peste noapte), dupa care am dezlipit arcurile de ciocolata si le-am infipt pe deasupra prajiturii.

Aroma de ciocolata si rom, puternica, amestecata cu gustul de ness din sirop, a dat tot deliciul acestui tiramisu de sarbatoare.

Pofta buna!

5 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).