luni, 12 decembrie 2011

Sursele mele de inspiratie culinara - 6

Mai am cateva cartulii de postat :)
Unele moderne, colorate, bine alcatuite, de la dr. Oetker, pe care nu le folosesc indeajuns la cat de bine sunt prezentate retetele si la cat de comune ingredientele. Spun asta pt ca mai demult cineva m-a rugat sa-i imprumut o carte de retete - era vorba despre acea colectie cartonata de la Bucatarul meu dar a precizat ca doreste retete fara ingrediente ciudate :))

Aceste cartulii chiar reprezinta o sursa foarte buna de inspiratie in bucatarie!

Apoi o carte subtirica, editata de Teora cu niste ani buni in urma, scrisa de un domn nascut in delta, Dan Burculet, care contine diverse retete de preparare a pestelui, ca la mama lui, cum s-ar zice.













Mai urmeaza o carte aparuta imediat dupa 1990 si care e cumva o dezamagire faţă de ceea ce asteptam sa fie. Presupun ca e o traducere, nu foarte reusita si pe alocuri incompleta, a unor retete frantuzesti. Am luat-o pentru ca numele autoarei, Smaranda Sburlan, mi s-a parut mai mult decat suficient pentru a cumpara cartea fara sa o rasfoiesc in librarie. Recunosc ca dupa ce am citit-o acasa, nu am mai pus mana niciodata pe ea, desi poate ca nu ar merita un tratament chiat atat de dur :)

Alaturi de aceasta carte se afla o culegere de retete vegane de la o doamna care a adoptat un regim exclusiv vegetarian impreuna cu o cale religioasa diferita de ortodoxism. Am cumparat cartea pt ca mi s-a parut o resursa excelenta de retete de post.

Si ultima, dar nu cea de pe urma carte din acest penultim episod al serialului meu inspirational :)) este un retetar excelent de patiserie profesionala, aparut in anii '80


4 comentarii:

  1. Cea cu Inghetate cand ai cumparat-o?As vrea sa o am neaparat si eu,care sun cel mai mare fan inghetata.Oare se poate comanda?Acum am postat o inghetata.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dia le am de cativa ani, din cate stiu au fost niste promotii la pungile de 1 kg de DeliKat si aveau si carti atasate. Acum nu mai stiu exact aceea de inghetata de unde este, e posibil sa o fi luat-o de la un chiosc, dar sigur le am de cel putin 3 ani in casa.

    UIte chiar o sa-mi notez cand ajung la ai mei in weekend-ul asta sa ma uit la anul aparitiei si sa vin cu o completare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dia, e o carte Pracrica, dar pe nici una nu scrie nimic despre data aparitiei :(( Oricum, le am de mai bine de doi ani, asta cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Practica, scuze, din viteza :)


    O saptamana linistita tuturor!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).