sâmbătă, 3 decembrie 2011

Salata - idee de ornament


Pentru salata am folosit cartof fiert in coaja, castravete proaspat, o rosie, sunca de pui si cascaval, toate taiate in cuburi de marime medie (mai mari decat cele din salata de boeuf), sare, ulei, o lingura de maioneza cu usturoi, zeama de la o jumatate de lamaie. Salata nu trebuie sa iasa prea moale, ci sa poata fi modelata usor.
Pentru decor: masline mari taiate sferturi, maioneza, castravete proaspat taiat cubulete mici, o bucatica de rosie.

Am format din salata o semisfera in mijlocul farfuriei pe care am nivelat-o in partea superioara in asa fel incat sa semene cu un castronel intors cu fata in jos.Am pus pe partile laterale doua randuri de sferturi de masline intrepatrunse.


Deasupra am pus cubuletele mici de castravete.

Am decorat cu maioneza astfel incat sa formeze un grilaj de carouri printre masline si la urma, pentru ca se cerea un plus de culoare, am pus o bucatica de rosie pe mijlocul salatei.

A fost si gustoasa si un pic aspectuoasa. Modalitatea de ornare poate fi aplicata la orice fel de salata boeuf sau asemanatoare.

Pofta buna! :)

6 comentarii:

  1. salata sigur e delicioasa si ai ornat-o super.pupicei multi

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarah, multumesc mult de vizita! Te astept sa revii prin peisaj cu niscai bunatati culinare!

    RăspundețiȘtergere
  3. draga mea, vreau doar sa ti semnalez ca am copiat cateva retete de torturi indeosebi pe cel cu ch si ness vreau sa l prepar de sarbatori - chestia e ca prin perindarile mele asidue pe diverse bloguri culinare doar la tine am gasit ce doream si vreau sa ti multumesc frumos si a ti doresc sarbatori fericite - aurelia

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult, Aurelia, ca ai gasit si ceva care ti-a placut pe blogul meu! :) Sarbatori fericite si multa sanatate iti doresc!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).