vineri, 21 octombrie 2011

Un premiu si-o salata boeuf

Multi dintre voi stiti ca premiul de la Safir a venit si ca el consta intr-un aparat de gatit cu abur Philips si o carte de bucate cuprinzand retetele care au intrat in concurs. Inca odata multumesc companiei Safir pentru excelenta organizare a acestui concurs si voua, celor care zi de zi timp de 3 luni m-ati sustinut cu voturile voastre.

Intr-unul din weekendurile trecute am incercat aparatul cu o salata de boeuf. Am pus ingredientele in ordinea urmatoare: in tava de jos - pieptul de pui, in tava de la mijloc, patrunjelul si morcovul iar in tava de sus cartofii.

Am setat timpul de fierbere la 40 de minute, adica timpul maxim al unuia dintre ingrediente: carnea, gandind ca legumele se vor fierbe foarte bine in acest timp chiar daca se afla mai sus faţă de sursa de aburi.

Dupa cele 40 de minute am lasat carnea si legumele sa se mai racoreasca in tavi, apoi am scos usor capacul si m-am apucat sa le tai cubuleţe. Insa in timp ce carnea era excelent fiarta, legumele si in special cartofii, nu prea. Am facut salata asa cum era, pt ca aburul fireste ca patrunsese peste tot, dar nu in aceeasi masura in toata profunzimea legumelor.

Asadar de la acest aparat, la prima incercare am invatat ca: cel mai bine se fierbe mancarea din prima tava. In tavile celelalte ceea ce pui este bine sa fie taiat in bucati mai mici, si nu lasat intreg. Marele avantaj al aparatului este ca nu trebuie sa stai sa mesteci in mancare (are si un vas fara gaurele in care se poate pune si lichid, adica poti face supe, ciorbe, sosuri).

Desi morcovii si patrunjelul erau oarecum tarisoare, iar cartofii undeva la limita dintre fierti si semicruzi, salata a iesit buna, dar mai putin aderenta, adica nu stateau cubuletele din ea lipite unele de altele, ca la salata cu legumele fierte in apa.

Mie mi-a placut, domnului D. la fel, doar taica'meu a facut nazuri. Eee, o sa-i fac salata clasica, si asa lui inventiile astea moderne nu-i plac! :p

7 comentarii:

  1. Sotul meu prefera legumele mai crude si ii plac!O sti el ceva:)Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar crude nu erau, ca nu-mi era greu sa le pun intr-o oala cu apa la fiert inca un sfert de ora. Dar au iesit ceva-ceva mai tarisoare decat fierte in apa, probabil pt ca la abur nu au ce absorbi, temperatura e mare, ce-i drept, dar apa e putina si nu se absoarbe nimic in leguma.

    Dar voi continua experimentele pana invat tot ce este de invatat de la acest aparat. La ulcerul meu e mana cereasca acest premiu. :)

    Pupici si weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. felicitari pentru premiul.salata cred ca a fost foarte buna.in fond,eu prefer legumele mai crocante in salata ca altfel se fac pasta la amestecat.pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru premiu !!!si sa te folosesti de el in cat mai multe ocazii ....pup o zi frumoasa!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sarah, Aziz, va multumesc, premiul deja s-a invechit, dar imi este tare drag! Asa cum e tot ce obtii cu munca multa.

    Weekend placut la toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa-l folosesti cu mult spor la multe bunatati.Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).