duminică, 16 octombrie 2011

Pui provansal

Era o zi de weekend cu musafiri. Faceam diverse prin bucatarie, iar piesa de rezistenta era o prajitura Rococo. Nu o stiti, pot sa pun pariu :))  e o reteta foarte veche. Dar pana una-alta, trebuia sa prestez un fel doi si aveam doua retete cu aceeasi denumire: pui provansal. Dar care retete, le aveti in finalul postarii, erau diferite destul de mult. Asa ca le-am amestecat eu pe "ambele-amandoua" si am luat ce era mai bun de la fiecare.

Aveam o punga de pulpe, desi ar fi trebuit un pui gril, dar in esenta carne de pui sa fie. Si am aduagat: o conserva de ciuperci, o ceapa mare, condimente amestecate: boia, cimbru, piper, rozmarin, sare, 4 rosii, ardei rosu, cateva masline, usturoi dupa gust.

Am pus pulpele spalate si zvantate intr-o tava. Le-am condimentat,

apoi am pus printre si peste ele rosiile taiate cubulete, ardeiul taiat fâşii scurte, ceapa taiata pestisori,usturoiul taiat felii subtiri,

ciupercile date mai intai in cateva clocote, si apoi taiate bucatele, maslinele.

Am stropit totul cu ulei, am dat un pahar de apa si unul de vin alb, am potrivit de sare si am pus folie peste tava. Am lasat la cuptor la foc mediu cca o ora. Dupa aceea am luat folia si am lasat sa scada zeama si sa se rumeneasca frumos inca vreo 20 de minute.

A fost servit cald, cu patrujel verde tocat pe deasupra si alaturi de un pahar de vin alb, demi-sec.
Pofta buna! :)
Si retetele:


3 comentarii:

  1. Musafirii au fost rasfatati cu siguranta!Astept prajitura!pup,Oana!

    RăspundețiȘtergere
  2. DiaMar, multumesc de vizita, ma bucur ca-ti place ce vezi!

    Teo, si eu vreau sa postez prajitura, dar sa mearga netul ceva mai bine :((

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).