luni, 24 octombrie 2011

Briose cu cicocolata - dulce Romanie

A venit si luna octombrie, si prima aniversare a provocarii Dulce Romanie, initiata de Mihaela de la de prin lume adunate.

Editia aceasta aniversara este gazduita de my fancy cake iar temele sunt briose festive sau retete pe baza de legumele si fructele toamnei. Eu am ales prima varianta, fie si pentru ca numele provocarii, dulce Romanie, ma indeamna ori de cate ori pot, sa fac dulciuri si nu feluri de mancare.

Ma stiti ca sunt o chocolate addict, asa ca nu puteam sa fac briosele astea decat cu ciocolata.

Am folosit pentru blat ingredientele de la prajitura de post, adica: un pahar de zahar, 2 pahare de faina, un pahar de apa, 1/2 pahar de ulei, 3 linguri de miere, 1/2 pliculet de praf de copt, 2 linguri de rom, o lingura de cacao.
Am folosit un pahar de 150 ml si compozitia rezultata a fost exact pentru 9 briose. 
Crema am facut-o dintr-o jumatate de pachet de unt, 4 linguri pline de zahar pudra, 1/2 plic de crema de ciocolata dr. Oetker, 70 ml lapte rece si o jumatate de ciocolata amaruie, topita.
Glazura: cealalta jumatate de ciocolata amaruie, 20 g unt, 2 linguri de zahar, 4-5 linguri de apa.

Am amestecat toate ingredientele pt blat intr-un castronel

si dupa ce s-a omogenizat compozitia am turnat-o in formele de briose unse cu putin ulei. Am lasat la cuptor la foc mediu cca 25 de minute.

Am facut testul cu scobitoarea si le-am scos din cuptor, lasandu-le sa se racoreasca in forme, apoi le-am scos si din forme si le-am lasat pe un grilaj metalic. Pana cand s-au racit complet, am facut crema: untul si zaharul mixat spuma,

adaugat praful dr. Oetker si mixat din nou la viteza mica, adaugat laptele si mixat din nou, la viteza medie timp de cateva minute, apoi am adaugat cate putin ciocolata topita si racorita.  

Intr-un ibric am topit impreuna jumatate de ciocolata amaruie, cu lapte si putin unt, si cu cele 2 linguri de zahar, pana cand s-a topit zaharul si glazura a dat cateva clocote. Am turnat-o fierbinte peste briosele rasturnate cu susul în jos - pentru ca nu am avut hârtiuţe speciale la îndemână,

iar dupa ce s-a intarit glazura, am pus cate o spirala de crema pe fiecare din ele.

S-au terminat foarte rapid, pt ca le-am servit imediat :)
Pofta buna! :)

4 comentarii:

  1. Multumesc de vizita, Alexandrina, te mai astept pe la mine!

    RăspundețiȘtergere
  2. iar facusi bunatati?briosele sunte de nota 10.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarah, de bune au fost tare bune, intr-adevar! :) Cu pozatul nu sunt eu foarte prietena, ca pozele bune imi ies din greseala... :)))

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).